Home Gastvissers Jack aan Cadzand en Walcheren

Jack aan Cadzand en Walcheren

Advertenties


Hoi Sportvisser,

Afgelopen weken niet meteen de tijd gevonden om actuele vangstberichjes te plaasten, ik ga dat bij volgende even rechtzetten; Begin januari, trokken we nog richting Cadzand voor een lading schar en een occasionele gul, de nacht van 8 januari slaagde ik er zelfs in om 4 , naar Nederlandse norm, maatse gullen te strikken. Ook schar was er nog volop, 20 – 30 stuks op een tij was geen rariteit.

Jack aan Cadzand en Walcheren

Afgelopen weekend probeerde ik het met 7 vismaten nog eens bij Cadzand,… ik ving als enige een maatse gul, en dan nog,… ‘t was eigenlijk vismaat Gunter die voor mij mijn vangst aan de kant bracht terwijl ik bij de buren stond te wauwelen,… Voor de rest werd er wat schar en wat wijting gevangen maar de soep was duidelijk afgeroomd.

Dus, werd er gisteren voor Dishoek strandweg gekozen, met een Noordje 3 schuin in de rug hielden we een sessietje met drie man. ‘t werd een ontspannen avond waar ik al vrij vroeg mee startte, rond 16.00u. kwam ik 1 1/2 uur na hoogwater aan. Veel te vroeg bleek later want tot het donker werd kreeg ik geen stootje.

Jack aan Cadzand en Walcheren

Pas toen ik wisselde van een voor gul bedoelde wapperlijn naar een trippel bezemafhouder ging ik schar vangen, of zeg maar scharretjes want groot waren ze echt niet. Een zestal platjes gingen in de emmer, de overige 15? visjes die ik ving waren ronduit klein. Ook m’n maatjes deden het niet beter, kleine scharretjes, hier en daar eentje net voor de pan en één gulletje van 12cm. verder niets. Wel nog leuk was de kennismaking met Rudi en Andy, ook “virtuele” vissers wiens berichtjes ik al wel eens eerder las.

Groetjes,

Jack Peelman

Pro-Staff St. Croix

Hengelsport Van der Poel Yerseke

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

1 reacties

  1. Peter(Fishguppy) > januari 23, 2011

    Antwoord

    Hoi Jack,
    leuk bericht weer van jou.
    Groetjes Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *