Home Gastvissers Fam. Tulleneers, vissen met De Wiesje

Fam. Tulleneers, vissen met De Wiesje

Advertenties

WIESJE EUREGIONAAL

Het herfstvissen voor ons is ontstaan uit het bezoek van de fam. Bles ieder jaar tijdens de herfstvakantie in Noord Holland. Nu de kinderen niet meer school plichtig zijn wordt half oktober vaste prik. Voor 17 oktober geboekt op Wiesje,de hele boot afgehuurd voor 1 vrouw en 7 man. Nancy,Henny en zoon Robbie uit Den Oever N.Holland.Jaap en Martin uit Papendrecht. Tony uit Luxemburg,Isi uit de Limburgse Kempen en Alain uit het Maaslandse Lanaken. Hank had ons gevraagd een half uurtje eerder te komen i.v.m. een opgelost probleem. Tegen 8 uur lagen we in de sluis met de Pirate II en de Limanda,Arian had nog een paar boekjes voor me bij met foto’s van de eerste dag van het tongenfestival van de zomer heel attent.

Met weinig wind,golfslag en de stroming mee,opweg naar de hompels. dat gebeurde in record tijd,en omdat deckhand Johan niet mee was,werd zoals gewoonlijk geankerd door Isi. Er werd tussen de Jan van Gent ,de Limanda en Wiesje gevist om de langste vis. Zoals 14 dagen geleden met de zelfde wind en stroming lag mevrouw perfect op haar ankertouw.

In het begin van de visserij stond er een stevige stroming en kwam de beet er maar langzaam in. Gaande weg kwamen ze los en was het weer maatse wijting die binnen boord kwam.

Fam. Tulleneers, vissen met De Wiesje

Twee weken achter elkaar ving de gele kerstboom goed,voor vandaag had ik een rode gemaakt met op de haakjes rode en rood gele octopusjes van 5 cm

Fam. Tulleneers, vissen met De Wiesje

Het was Isi en mij al opgevallen dat de vis gevangen werd midden en achterkant boot. Met uitblinkers Henny stuurboord kant en Robbie achterkant bakboord.

Fam. Tulleneers, vissen met De Wiesje

Fam. Tulleneers, vissen met De Wiesje

Jaap en Martin voor de eerste keer mee,aan hen werd gevraagd of ze een pilletje wilden,tegen Neptunus zijn fratsen, dat hoefde niet,spijtig genoeg heeft dit Jaap zijn dag vergalt. Opmerkelijk ook op de Limanda heeft iemand geofferd en op de Jan van Gent waren 5 man zeeziek,terwijl het niet waaide of golfde. Een voordeel de bak jupiler is voor de sluis weer op Wiesje afgeleverd en met de kwaliteit was niets mis.

Terwijl de stroming minderde kon het ankergewicht lichter en de beten namen toe,voornamelijk schar en deze was toch weer een maatje groter als op de maasvlakte.

Ik had nog altijd niet gevist,ik was met 2 hengels bezig, maar had niet de tijd om binnen te draaien.Daar ik ingooide,vis onthaakte en aas aan deed voor de aan bakboord vissende: Nancy,Tony en Robbie die intussen met 3 hengels bezig was,terwijl ik ook nog vis afdeed stuurboordkant. twee keer gerust vandaag:een winter chocomel bij Hank in de stuurhut gedronken,en 5 min.gezeten met een bak goulashsoep.

Fam. Tulleneers, vissen met De Wiesje

Fam. Tulleneers, vissen met De Wiesje

Om de vangst van Henny in te dijken zijn onderlijn beaast met ensis en garnalen maar de volle paternoster bleef bij hem binnen komen. Hank had ondertussen aan mij gevraagd of hij ook een hengel mocht uitgooien,wat aan die beleefde MUNEER van de boot werd toegestaan.Hank ging met een geheime raket de vis belagen.maar had toch meer werk aan de speciale vangst van Robbie een jonge meeuw.

Fam. Tulleneers, vissen met De Wiesje

Na een aanmaning van Hank de onderlijn van Nancy vervangen door een die vis opleverden.(verwende krengen)(de schar niet N) Isi kreeg een geweldige aanbeet,draaide binnen,de aaslijn had de run doorstaan maar de plastiek afhouder afgebroken,2 slevees nog op de lijn afhouder weg.Henny ving een krab,Isi zette ze op zijn kop,putje er in beetje bloed niets ergs.

Fam. Tulleneers, vissen met De Wiesje

Fam. Tulleneers, vissen met De Wiesje

De tweede uitblinker Robbie ving ook nog 2 tongen 35 cm+.

Fam. Tulleneers, vissen met De Wiesje

Wat ook opviel vandaag de niet verzwaarde onderlijnen vingen beter. En de gevangen wijtingen zitten flink in het vlees,terwijl over de grote van de scharren ook niet te klagen is.

Fam. Tulleneers, vissen met De Wiesje

Omdat we nog verwacht werden in het clubhuis waar ook de prijsuitreiking was tijdens het tongenfestival,werd om 15 uur de tergvaart aangevat.

Fam. Tulleneers, vissen met De Wiesje

Fam. Tulleneers, vissen met De Wiesje

Fam. Tulleneers, vissen met De Wiesje

Fam. Tulleneers, vissen met De Wiesje

Terwijl Isi en Henny,Wiesje een gratis wasbeurt gaven,en ik me ontfermde over het hengelmateriaal en de vis al gestript had. Hank heeft ook mijn DNCV bon af getekend voor de gratis vistrip.

Fam. Tulleneers, vissen met De Wiesje

In het clubhuis werd iedereen vergast op een lekkere friet met kroket of frikandel. Er was ook,van dat geel schuimend vocht van het merk Jupiler.

Fam. Tulleneers, vissen met De Wiesje

Er werd een korte toespraak gehouden door Hank geassisteerd door Arian. de grootste vis was 38 cm.bij Wiesje kreeg Robbie met een tong van meer dan 35 cm. een bon voor een gratis vistrip. omdat we nog een kleine 220 km.terug moeten het bij één lekkere jupiler gelaten.

Ik bedank mijn medevissers voor de gezellige en visrijke dag,in het terug varen admiraal De Ruyther ook nog gegroet en bedankt. Hank dank je wel,voor de op Wiesje en de geweldige dag ook prachtig afgesloten in het clubhuis. Het zal je een hoop werk hebben gekost mar we waarderen het wel.

De boekhouding:1 bot; 1 meeuw; 2 noordzee krab; 2 steenbolk; 2 tong; 64 wijting; 175 schar

Alain Tulleneers Lanaken 19-10-2015

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

6 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > oktober 20, 2015

  Antwoord

  Hey Alain,
  ziet er tot in de puntjes verzorgd uit!
  Knap, dat je altijd alle vis telt en vermeld!

  Groetjes Peter

 2. jack > oktober 20, 2015

  Antwoord

  hoi Alain wat een super dag he en je word steeds beter fotograaf en de wintervis is er weer volop he das genieten gr jack

 3. Alain Tulleneers > oktober 20, 2015

  Antwoord

  Het bootvangstbericht maken is feitelijk een hobby geworden Peter.
  Groetjes en bij leven en welzijn tot het vangstbericht van 1 november.Alain

 4. Alain Tulleneers > oktober 20, 2015

  Antwoord

  Hoi Jack teveel lof.
  De verdienste is voor de waterdichte Canon
  PowerShot D20. Er was geen zon en de lens was zuiver.en inderdaad de wintervis meld zich met mooie dikke wijtingen, nu nog de gul.
  Groetjes Alain

 5. Dops Tony > oktober 20, 2015

  Antwoord

  En dan heeft Alain nog geen melding gemaakt van de vele net ondermaatse wijting die werd terug gezet. En we spreken hier over mm. te klein. Sportief tot in het diepst van zijn vissershart.
  Met plezier kom ik telkens weer met de fam. Tulleneers naar Vlissingen of Neeltje Jans.
  Ook een “Dank U wel” voor onze kapitein Hank, die zich eenmaal voorbij de sluis als een echte gentlemen ontpopte.

 6. jan > oktober 20, 2015

  Antwoord

  met iedereen aan boot hebben jullie veel gevangen drie bakken vool en dan de rest te klein in het zilte nat voor groeien en de bier zag er ook lekker uit met af en toe een grapje en toch gelachen ik vind dat top .mvg de strandjutter .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *