Home Gastvissers Kees, vissen aan de Waterweg

Kees, vissen aan de Waterweg

Advertenties

Beste Peter en medevissers,
Eindelijk, eindelijk,  bijna kerstvakantie….. dan kan ik weer een keer naar het zoute. Tenminste dat is de planning. Maandagavond “de persconferentie”, alles moet dicht. Ook de scholen, dat betekend voor mij dat ik vanaf woensdag ook thuis aan de gang mag. Al geeft dat ook mogelijkheden. Misschien kan ik deze week wel proberen te gaan. Maar ja, waar haal ik aas vandaan. (Ik heb namelijk nog nooit zelf aas gestoken) Met mijn vriendelijkste stem toch maar naar de viswinkel gebeld of hij me kon helpen. En ja gelukkig, hij wilde wel meedoen aan een (aas) drugsdeal. Ik ben hem nog steeds dankbaar!!

Nu het vissen:

Mijn probleem is dat ik niet echt veel stekkennis heb in het Europoort gebied. Daarnaast heb ik een hekel aan in de rij staan en materiaal verlies. Dus maar naar mijn oude vertrouwde stekkie. In 2015 ving ik daar 7 gulletjes (45/55 cm) in een 4 uur durende sessie. Dat blijft maar in mijn koppie zitten. De laatste 3 jaar is het een beetje matig. Vooral kleine vis maar toch, in 2015 gebeurde het ook. Nu 2020…. gestart om 14.00 en zoals verwacht tot de schemer was het niet veel.

Maar toen de zon onder ging begonnen de aanbeet(jes). Dit bleef zo tot dat ik om 19.30 vertrok. Lekker gevist, maar zonder panvis naar huis. De vangst bestond uit 2 meuntjes, 8 wijting(tot 24cm) en een mini schar.

Misschien dat ik volgend jaar toch op zoek ga naar een nieuwe stek met meer panwaardige vis. (Misschien ook niet want 2015 weetje…….)

Vangse allemaal!

 

Allemaal alvast goede dagen en een goed en gezond 2021 toegewenst!

 

Kees vdB

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

9 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > december 18, 2020

  Antwoord

  Ha Kees. al was het niet zo veel, toch respect, dat je de moeite hebt genomen voor een verslag!
  Chapeau!

  Groetjes Peter

 2. Gino > december 18, 2020

  Antwoord

  Hoi Kees,
  Toch nog een verslag met foto’s insturen toch respect hiervoor.
  De vangst was minder dan verwacht waarschijnlijk maar het was mooi weer dat heb je toch maar gehad en lekker aan de waterkant geweest.
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 3. jack jozen. > december 18, 2020

  Antwoord

  Hoi Kees ja de tijden veranderen he ik denk dat je beter eerst een contactje met de Meester [ Pedro] had kunnen maken die weet de stekken wel had misschien gescheeld in de vangst.

 4. Nico > december 18, 2020

  Antwoord

  Hoi Kees. Leuk om eens wat te horen van je na zo een lange tijd en toch de stoute schoenen aangetrokken. Om eens te gaan proberen om een maaltje e gaan vangen het is niet gelukt maar dat komt wel de volgende keer wel goed, Leuk dat je toch wat foto’s heb gemaakt en ook een leuk verslagje er bij ook was het dan niet veel top hoor.

  Groetjes de Zeehondetemmer

 5. Hugo > december 18, 2020

  Antwoord

  Hallo Kees,

  Niet veel vis maar wel een hoop gezonde lucht gesnoven toch. Het kan niet overal kermis zijn want anders zou de leute er snel vanaf zijn. Toch leuk dat je de moeite hebt gedaan om een verslag in te sturen. Succes bij je volgende trip…. en hou het gezond.

  Groetjes Hugo

 6. ies > december 19, 2020

  Antwoord

  Hallo Kees,
  Een leuk beschreven verslag vanaf het aas bestellen tot en met de visvangst. Ja de tijden dat je met een getij 3 tot 5 gullen kan pakken lijken op de Waterweg voor bij, maar we blijven hopen op betere tijden. Toch een lekkere dag gehad, al was de vis ondermaats. Ik wens je voor de volgende sessie dan ook door buigende beten en een portie maat vis toe en alvast feestelijke feestdagen en een gezond en goed 2021 toegewenst .
  Groetjes Ies

 7. Eldert > december 19, 2020

  Antwoord

  Ha Kees
  2021….. ik zou het zeker proberen als ik jou was. Deze sessie was het dan niet zo veel maar 2021 is het al snel en dan gaat het gewoon gebeuren . Ik wens je vast veel succes.
  Groet Eldert

 8. Henry > december 19, 2020

  Antwoord

  Hey Kees,

  Toch weer efkes lekker aan de waterkant vertoefd, heerlijk toch. In een tijdbestek van 5 jaar is qua vissoorten die gevangen worden wel wat veranderd. De gul lijkt helaas nagenoeg verdwenen te zijn en in plaats van ene volle emmer paling vangen we steeds meer haaitjes! Maar……2020 was weer een topjaar wat de tong betreft en met ’n bietje geduld hoop ik dat wijting toch ook nog wat gaat groeien, de winter moet eigenlijk nog beginnen toch. Op eenzelfde stek vang je den ene dag een boel mooie maatse vis terwijl je er twee dagjes later bijv. niks of nauwelijks een visje kunt haken maar…..het blijft vissen.
  Nu je zelf je werktijd in kunt delen gun ik je bij de volgende sessie uiteraard ’n goede vangst met maatse vis.

  Groetjes, Henry

 9. Stefan Groenheide > december 19, 2020

  Antwoord

  Hoi Kees, lekker even uitgewaaid en wat visjes gevangen, het ene jaar is het andere niet en de ene dag de andere niet, het blijft altijd spannend of er een schooltje gul voorbij komt toch? Alvast suc6 de volgende keer!
  Groeten, Stefan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *