Home Bootvis verslagen Volop vis aan de R5

Volop vis aan de R5

Advertenties


Deze ochtend, was ik juist rond kwart voor 8, bij seafarm, om de bestelde 3 kilo Mesheften af te halen en daarna snel naar de boot en heb geluk, ik kan gelijk met de Big Marlin geschut worden, zonder dat ik zelf hoef te bellen, heeft Dré al gedaan, daarna vaar ik naar de R5, ik maak bewust deze keuze, terwijl ik weet dat de vangsten aan de R1 erg goed zijn, maar mijn voorkeur gaat uit naar Wijting(lekkerbek), omdat ik weet dat deze graag vertoeft aan de R5. Ik ben de eerste die arriveert op de stek en kort daarna ligt het helemaal vol, alhoewel er ook vele doorvaren naar de R1, maar dat is de keuze die jezelf dient te maken. Ik ben al snel aan het vissen, met verzwaarde onderlijnen en gele kralen en ditmaal een wat grotere haak, ivm het missen of lossen van wijting. Zie al erg snel mooie aanbeten en het eerste triplet is al gelijk een feit.

Volop vis aan de R5

De wijting is een mooie, de scharretjes mogen weer zwemmen. Dan gaat het erg snel, maar ik voel er regelmatig vis afgaan, dat is dan weer een nadeel van gevlochten lijn, maar voor de rest vist het zo lekker, dat ik het er maar bijneem!

Volop vis aan de R5 Volop vis aan de R5

Dat waren twee doubletjes en dan volgen er 2 tripletten.

Volop vis aan de R5 Volop vis aan de R5

Er zitten er een paar bij die mee mogen, waaronder een dikke schar en een Wijting van bijna 33 cm.

Er liggen inmiddels een bootje of 12 hier te vissen, maar wat wil je met dit weer, totaal geen mist en helemaal niet koud. Ik heb weer klapperende toppen en als ik ditmaal ga draaien, voelt de eerste goed aan en brengt een doublet dikke schar en wijting.

Volop vis aan de R5

De andere brengt wel een hele mooie wijting, van 37 cm.

Volop vis aan de R5 Volop vis aan de R5

Inmiddels is de stroming zo goed als weg gevallen en vang ik iedere keer maar 1 vis, maar het zijn wel hele mooie scharren of wijtingen, maar van eentje tegelijk maak ik geen foto. Langzaam komt de kentering erin en het begint weer beter te gaan, maar rond 12 uur wil ik toch stoppen, dus ik begin alvast met de vis schoon te maken, heb ik thuis geen vuil en tussendoor haal ik de hengels een keer binnen.

Volop vis aan de R5 Volop vis aan de R5

Dan ga ik verder met schoonmaken en om 12 uur ruim ik op, dan heb ik 3 uur en een kwartier gevist en vind het welletjes en ook aan de laatste draaien breng ik vis binnen.

Volop vis aan de R5 Volop vis aan de R5

Dan zet ik de ankerlier in werking en kort daarna ben ik weg, in de haven even de boot een beetje poetsen en weg ben ik weer en om 14.00u ben ik weer thuis en heb genoten alsof het de eerste keer was, wat kan het leven toch mooi zijn!

Thuis nog even een foto gemaakt.

Volop vis aan de R5

Vanavond vroeg naar bed, morgenochtend staat er een sessie met Werner R, op het programma, waar ik erg naar uit zie en zondagavond met mijn goede vriend Maup, dus een vis weekend kunnen we wel stellen!

Mvrg Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

12 reacties

 1. Werner V > november 16, 2012

  Antwoord

  Een mooie kluts vis bij elkaar geharkt Peter. Veel succes voor het komende visweekend gewenst.

  Grtz
  Werner V(die niet mee gaat vissen want het is een V en geen R) hahaha

 2. Peter(Fishguppy) > november 16, 2012

  Antwoord

  Hoi Werner V, ik vind hem goed!
  Lachen man.

  Groetjes peter

 3. Werner R. > november 16, 2012

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Jij hebt al voorgevist dus dat moet morgen lukken, inderdaad mooie scharren en wijtingen.
  Heb er ook zin in morgen!

  Er is toch altijd wel een Werner aan het vissen Werner V. hahaha..

  Groeten Werner R.

 4. huib > november 16, 2012

  Antwoord

  Hey Peter,

  Mooie vangst!
  Grtn huib

 5. Johan het (loze) vissertje > november 16, 2012

  Antwoord

  Mooie vangst Peter, als het morgen met Werner R. ook zo is dan zijn jullie de koning te rijk. Suc6 morgen mannen, ik ga morgen naar de Waterweg.

  Gr>

  Johan het (loze) vissertje

 6. Werner V > november 16, 2012

  Antwoord

  Succes Johan, ik denk eraan om woensdag nog eens een poging te wagen op de waterweg.

  Grtz
  Werner V

 7. Peter(Fishguppy) > november 16, 2012

  Antwoord

  Hoi Johan, jij zult je visje morgen ook wel vangen, veel succes!

  Groetjes peter

 8. leon > november 16, 2012

  Antwoord

  Mooi werk peter! Helaas laatste weken weinig tijd gehad …druk,druk.

  grts leon

 9. Johan > november 16, 2012

  Antwoord

  wel wat voor mij bewaren hoor maatje, lekkerrrrrr

  xx

 10. Johan het (loze) vissertje > november 16, 2012

  Antwoord

  Als ik geweest ben, komt zeker een verslag
  Bedankt.

  Gr.

  Johan het (loze) vissertje

 11. Ed#1137 > november 16, 2012

  Antwoord

  Mooi man, Goed om je weer zo in actie te zien. Gr Ed

 12. Richard > november 18, 2012

  Antwoord

  Hallo Peter,

  Ziet er weer als vanouds uit.

  Mooi om te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *