Home Gastvissers Joost op het NK te Domburg

Joost op het NK te Domburg

Advertenties

Hoi medevissers,

Zaterdag 01-11 stond DE wedstrijd van het jaar op de agenda. Het Nederlands Kampioenschap en dat in ons eigen Zeeland aan de kust bij Domburg. Vrijdag al het aas geregeld en rond half 10 zaterdag ochtend maatje Richard opgehaald en koers gezet richting walcheren. Om kwart over 10 aangekomen op de plaats waar we moesten verzamelen. Daar kregen we onze plaatsen toegewezen. Vooraf was het al bekend dat je geluk moest hebben in welk vak je stond. We waren met 6 leden van WSV Reimerswaal aanwezig. Aan de waterkant aangekomen was al snel duidelijk dat het een verre visserij zou worden.

Joost op het NK te Domburg

Bij het voorvissen was dat ook al het geval. De wedstrijd begon om 12.30 tot 16.30. Mijn linker buurman ging draaien en die haalde er een tong uit. Rechter buurman gaat draaien, dikke bot van bijna 40 cm. En ikzelf…. niets. Ik zat tussen 2 werpkanonnen en dan zie je toch dat je gewoon afstand tekort komt om bij de top te horen. Toen het bijna laagwater was kwam er eindelijk een mooie schar uit.

Joost op het NK te Domburg

Gelukkig, die gehate nul weg van je kaart. Even later een mooie beet en daar kwam een leuke bot uit het water geklapperd.

Joost op het NK te Domburg

Toen het laag water was alles of niets gegooid, (dan die hengel maar in tweeën) na nog geen 5 min al beet gezien, nog 10 minuten laten liggen en draaien maar. Deze keer was het niet de vraag of er vis aan zou zitten maar hoeveel. En jawel, wat is er mooier dan dat je ziet dat er aan alle haken prachtige scharren zitten.

Joost op het NK te Domburg

Puur genieten is dat!!!!! Volgende draai een steenbolk. En toen was het weer over met de vangst. De vloed kwam er goed in en dan is het weer achteruit lopen. Nog 1 visje weten te vangen, een kleine meun, toen was het weer over met de pret.

Joost op het NK te Domburg

7 stuks weten te vangen waaronder prachtige scharren tot 29cm. In totaal 163 cm. Op mijn buurman stond geen maat, die had op het eind 29 vissen weten te vangen. Waarschijnlijk was dat genoeg voor de eindoverwinning. Uitslag nog niet bekend. Ikzelf moet tevreden zijn met een plaats bij de eerste 100 denk ik. In totaal deden er 220 vissers mee. De uitslag staat binnenkort op www.sportvisserijnederland.nl De afstand was vandaag een grote factor of je vis ving. En dan zie je toch dat het vaak dezelfde namen zijn die bij de top behoren. Gelukkig was het een prachtige dag met een heerlijk zonnetje. Over 2 weken weer een wedstrijd van WSV REIMERSWAAL aan het nollestrand, dan zal er ook voldoende wintervis te vangen zijn.

Vriendelijke groet,

Joost de Dreu

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > november 2, 2014

  Antwoord

  Leuk verslag Joost! Echt leuk zo’n NK om het mee te maken.

  Groetjes Peter

 2. joost de dreu > november 2, 2014

  Antwoord

  hoi peter,
  ja het is altijd weer leuk om grote wedstrijden mee te doen. Dit was het 3e NK voor mij maar het is elke keer anders. De uitslag staat al op sportvisserijnederland.nl mijn buurman was inderdaad 1e. zelf was ik 82e van de 220.
  gr. joost

 3. Werner. > november 3, 2014

  Antwoord

  Hey Joost,

  Toch altijd iets speciaals het dat wedstrijdvissen.
  Heb het zelf ook gedaan vond het wel wat hebben en je leert er ook altijd wat van..
  Je zit in ieder geval al onder de middenmoot en dat kant volgend jaar alleen maar beter gaan

  Groetjes Werner.

 4. zeehondentemmer > november 3, 2014

  Antwoord

  Hallo Joost. Het is toch mooi dat je zo iets mee maakt en dat je dan ook vis vangt. Is dan ook mee genomen en mooie foto’s heb jij gemaakt en de volgende keer meer succes daar.

  Groetjes Nico.

 5. strandjutter > november 3, 2014

  Antwoord

  ZO Joost dat ziet er goed uit met die vangsten van je gewoon door gaan met foto’s dat er meer zullen komen succes afzender Jan.

 6. Simon ( Scheveningen) > november 3, 2014

  Antwoord

  Hoi Joost,
  Ja, dat is toch wel speciaal, meedoen met het NK. Dan ben je echt geconcentreerd bezig met vissen en ja, als de afstanden belangrijk worden dan zijn de echte werpkanonnen inderdaad in het voordeel. En wellicht heb je van het kanon naast je toch ook weer wat kunnen opsteken.
  Toch een mooie plaats voor je!
  Groetjes,
  Simon

 7. joost de dreu > november 4, 2014

  Antwoord

  Bedankt allemaal voor jullie reacties. Wedstrijdvissen is idd wat anders dan voor jezelf vissen. Toch staat plezier en ontspanning bij mij voorop. Even gezellig een praatje bij de buren enz. En je kan altijd wat van een ander opsteken. Vissen is en blijft een prachtige hobby!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *