Home Gastvissers Kreeft en nog eens kreeft met Luc

Kreeft en nog eens kreeft met Luc

Advertenties


Beste Peter,

Nog een uitgesteld verslagje van een korte sessie op 08-06-2014. Ik wou het eerst niet posten vanwege teveel foto’s met stekherkenning maar achteraf gezien heb ik toch nog genoeg beeldmateriaal om voor een verslagje te zorgen. Niet dat een sportvisser het mag weten, maar die beroeps zien je vis vangen en de keer daarop liggen ze daar gegarandeerd ook of er liggen fuiken. Na de toch wel mooie geepvangst van 2 dagen terug ,(vorig verslagje) zondagochtend opgestaan , alles ingeladen en vertrokken richting Colijnsplaat. Bedoeling was om met het afgaande tij nog wat op de geep te gaan vissen. Ze voorspelden trouwens een prachtige zonnige dag met nauwelijks wind. Rond 10 uur aangekomen in de haven en alvoor uit te varen alvast 2 hengels gemonteerd, 1 voor de geep en 1 voor de makreel. De vrijdag voordien had ik tijdens het varen wat jacht gezien gepaard met duikende sternen en meeuwen. Maar je kent dat he, stoppen , lijn monteren, beazen en …. foetsie weg zijn ze. Deze sessie geen jacht gezien natuurlijk :(. Aangekomen op mijn stek was het nog opkomend tij. Het zou HW zijn om 12u20. Dus even wat verder gaan liggen en in afwachting 2 ander hengels gemonteerd voor de bodemvisserij . Om 10u45 zie ik al wat getik op de top wat resulteert in een doublet ondermaatse gulletjes. De zon komt er flink door en ik besluit mij maar in te pappen voor het te laat is. Ik moet het insmeren laten zoals het is want de ene aanbeet volgt na de andere. Telkens ondermaatse gul, maar ze worden groter met de week en er zijn er al bij van net boven de maat. Gelukkig zijn de meesten netjes vooraan in het lipje gehaakt en kunnen retour.

Kreeft en nog eens kreeft met Luc

Inmiddels is het 12u20 en de stroming is er al uit als ik een wat vreemde aanbeet krijg. Hij draait moeizaam en toch voel ik gebonk. Mijn hartje gaat sneller slaan ,en gelukkig staat deze keer mijn net klaar, want er hangt een doublet kreeft met een maatse gul aan.

Kreeft en nog eens kreeft met Luc

Kreeft en nog eens kreeft met Luc

Ik bel gauw naar huis om een flesje wit fris te zetten tegen mijn thuiskomst want die kreeft moet gelijk een hete court-bouillon in . Als het tij gaat keren hang ik met de regelmaat vast en moet ik meermaals mijn onderlijnen overtrekken. Af en toe lukt het me toch om nog wat vis boven te halen. En als het ware een tweede kreeft. Mijn geluk kan niet op en dit op Vaderdag.

De stroming wil er niet echt inkomen en ik besluit alvast 1 hengel op de geep te proberen om zodoende wat materiaal te sparen want ik geraak door mijn stock heen, niet normaal meer. Om 13u25 vang ik als het ware nog een derde kreeft en als ik hem bij de ander 2 in mijn bak water wil leggen krijg ik in de mot dat die 2├ę kreeft eigenlijk wel klein is . Ik weet absoluut niet of er op kreeft een minimummaat bestaat ,maar ik vind hem zelf te klein en bevrijdt daarom zijn scharen en laat hem gaan. Terwijl ik dit doe zie ik mijn geeplijn bonken en vang ik gelijk mijn eerste geep.

Ik vang in totaal wel een 20 tal gulletjes waarvan 3 boven de maat waarvan er 2 mee moeten vanwege te diep geslikt. Nu ben ik het echt wel beu van te knopen en nieuw materiaal te verspelen en ik kreft tegen mezelf om te stoppen met de bodemvisserij . Zelfs de sessie achteraf, een week later, verlies ik nog materiaal omdat mijn gevlochten lijn op meerde plaatsen beschadigd was door het schuren over de daar aanwezige oester- of mosselbanken begreep ik achteraf. Kostelijk grapje om daar op ondermaatse gulletjes en kreeft te vissen. Ik vis dan nog enkel wat verder op geep en om 13u45 ben ik door mijn aas heen en na een kiekje van mijn vangst (exclusief de 2 gulletjes), na nog geen 4 uur hengelen ,keer ik heel voldaan maar wel gepluimd naar de haven terug waar ik Rob van Roover kan begroeten. Zijn nieuwe mooie ruime boot licht net aan de andere kant van de stijger waar ik lig.

Kreeft en nog eens kreeft met Luc

Kreeft en nog eens kreeft met Luc

Hij had toen nog wat werk aan zijn apparatuur maar was zo goed als klaar voor een avontuur. Benieuwd en ik ga zeker en vast eens mee met hem. Thuisgekomen een lekker court–bouillon gemaakt en gelijk de 2 kreeften afgekookt volgens gewicht. Kan je geloven dat dan net mijn vader langskomt, net of ie had het geroken. Maar het is Vaderdag ,ik gun het hem anders ook wel, en hij mag er eentje meenemen.

Groeten, Luc

Voor meer foto’s

Zie ook Onze Facebook Pagina.

We zouden het erg op prijs stellen als u een like geeft, voor onze pagina en de verslagen, om verder te groeien in de toekomst!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

3 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juli 1, 2014

  Antwoord

  Nou Luc,
  mooi zeg!
  Jij gaat met je gezin niets te kort komen op cullenair gebied!

  Groetjes Peter

 2. Kees Michielsen > juli 1, 2014

  Antwoord

  Hallo Luc,

  Mooi verslag en mooie vangsten!
  Zo’n kreeft staat nog op mijn verlanglijstje voor deze zomer.
  Ik zie dat jij die vangt als bijvangst aan je paternoster dus ga ik dat ook maar eens proberen.
  Bedankt voor het verslag en de mooie foto’s, genieten hoor!!

 3. Johan het (loze) vissertje > juli 2, 2014

  Antwoord

  Hoi Luc.

  Weer een schitterend verslag. Gelukkig heb je dit verslag verstuurt. Mooie kreeften en een klutske vis. Mooier Vaderdag cadeau kan je je niet wensen.

  Gr.

  Johan het (loze) vissertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *