Home Gastvissers Gino aan de Westerschelde…

Gino aan de Westerschelde…

Advertenties

Hoi vissertjes,

In de loop vd week al plannen gemaakt om vrijdagavond nog maar eens te proberen of ik de vis kon lokken. Aas besteld bij Dixhoorn maar hadden slechte voorspelling of het wel zou lukken om aan de gewone zagers te geraken laat staan aan kweek (problemen je weet het wel)…dan zouden het pieren worden, zo afgesproken dan maar. Tot mijn verbazing kom ik woensdag bij Dixhoorn en ja hoor prachtige KWEEKzagertjes had ze voor mij, wat een geweldig nieuws toch! Dus vrijdag gaan dan maar…het weer werd alsmaar slechter en slechter, pff. Aangekomen op de stek was het nog droog maar ik zag in de verte al donkere wolken verschijnen dus al snel de plu gezet dat was een verstandige keuze want het heeft geen moment meer droog geweest. De eerste lijn ging rond 18.30u het sop in na al snel gevolgd door de 2de natuurlijk. De eerste draai gelijk na een mooi aanbeet een mooie tong van 30cm, hiha.

Daarna vang ik precies 1 grondel en dat was ook meteen de laatste. Dan toch een uurtje voor ik de 2de tong binnen haalde ook 30cm nou dat vind ikzelf een mooi formaat!

Gelijk erachter aan de derde van 29cm ik denk dat komt goed deze avond hoor.

Toen krijg ik plots problemen met mijn gevlochten lijn op 1 van de molens…raar hoor! ik begin te draaien en gelijk breekt die bij de molen af?? Dus een hoop lijn en onderlijn kwijt. Ik begin opnieuw te stellen en bij de inworp alles af…toen maar besloten met 1 hengel verder te vissen jammer nu de vangst een beetjs loopt, pff. Daarna vang ik er nog 2 “27 en 26cm“ op 1 uur tijd en een half uur later paling …toen had de klok al bijna middernacht geslagen en denk ik maar af te sluiten het weer hielp ook niet echt mee.

Dus weinig bijvangst deze avond maar toch een maaltijd vis, 5 tongen om mee te nemen buiten de paling dan die moet weer zwemmen.

Grtjs Gino

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

11 reacties

 1. Fishguppy > september 24, 2022

  Antwoord

  Hey Gino, prachtig resultaat weer! Is je hengel de laatste tijd een keer gevallen of ze zitten in je foedraal zonder hengelhoes, kan het zo maar zijn dat er een onzichtbaar haarscheurtjes in het toppoging zit en dan kan dit gebeuren of mindere kwaliteit, maar dat zul jij zelf het best weten?
  Suc6 met de ondervinding van waar het aan ligt.. haarscheurtjes zijn alleen zichtbaar met een goede loep of microscoop..
  Grtjes Peter

 2. gino > september 24, 2022

  Antwoord

  Peter,
  hengel is zeker niet gevallen, zitten ook altijd netjes in de hoes en dan ik de foedraal ?! Maar kan er wel al eens naar kijken…het rare was dat de lijn brak bij de molen !!

  grtjs Gino

 3. ies > september 24, 2022

  Antwoord

  Hey Gino, Heerlijk man zulke tongen vangen is echt een genot, uiteraard jammer van de weersomstandigheden en de pech met je hengel, maar dat zul je wel oplossen voor je volgende sessie.
  Maar een genot om weer een echt vangst bericht te lezen op gefleurd met prima foto’s van mooie vis met een kerel op de achtergrond. Uiteraard voor de volgende sessie rammelende toppen zonder de pech aan de visspullen toegewenst.
  Groetjes Ies

 4. Eldert > september 24, 2022

  Antwoord

  Ha Gino
  Altijd klote man als je pech hebt met je spullen . Zeker als je leuk aan het vangen bent en je moet dan op halve kracht verder.
  Zo had ik gisteren bij het opruimen dat de riem van m’n viskist brak. Gelukkig wilde John mn hengel meenemen maar zo.n kist dragen van het strand naar de parkeerplaats, daar word je ook niet blij van. . Maar mooi resultaat man. De betere tijden zijn in aantocht volgens mij . Succes de volgende ronde . Groeten , Eldert

 5. Jack Jozen > september 24, 2022

  Antwoord

  Hoi Gino
  Zo zie je je krijgt wat je verdient ik bedoel natuurlijk de tong niet dat je lijn afbreekt bij de molen dat is puur pech ja waar licht het aan misschien een zwak plekje dat een keer bij het indraaien over een steen geschuurt heeft. Maar de tong zou het najaar dan toch het najaar alles weer goed maken ik hoop het want ik heb gehoord dat er weer wat meer beet er in begint te komen .
  Heel veul groetjes Jack.

 6. Nico > september 24, 2022

  Antwoord

  Hoi Gino. Ook leuk wat van je om te lezen en met mooie foto’s er bij. Natuurlijk ook weer een prachtig verslag en dan maakt het helemaal compleet hier door. Laat de Tong maar lekker smaken aan die kant en jammer van die ene hengel. Hopelijk valt het voor je mee zodat je dan weer met twee hengels kan gaan vissen. Voor de volgende keer heel veel succes toegewenst alvast.

  Groetjes, Nico

 7. Stefan > september 24, 2022

  Antwoord

  Hey Gino, jammer van het slechte weer maar de vangsten maken het dan goed en dat is uiteindelijk toch het belangrijkste! Relatief best mooie tongen zo, daar heb je een lekker maaltje aan, lijkt me. Over een paar weken de wijting erbij en wellicht wat schar als ze de kans krijgen. Het wordt genieten de komende maanden.
  Groeten, Stefan

 8. Leen > september 24, 2022

  Antwoord

  Hoi Gino
  Mooi gedaan de vangsten beginnen een beetje aan te trekken zo te zien
  Groetjes.leen

 9. Gino > september 25, 2022

  Antwoord

  Hoi Eldert,
  Dat is ook pecht met de viskist dan ben je wel blij dat iemand je wil helpen en jij zal blij geweest zijn als je aan de auto was, pff.
  Een strandkar aanschaffen? Nou ik heb er ook geen hoor, hihi. Al wel dikwijls aan getwijfeld maar een goed ding kost goud geld.

  Grtjs Gino

 10. Henry > september 25, 2022

  Antwoord

  Hey Gino,
  Een prachtig verslag met mooie foto’s, hier zaten we allemaal met smart op te wachten. Eindelijk een visser die tong van een mooi formaat op de kant takelt, Chapeau !!! Ook de paling was zo te zien een pracht exemplaar geweest voor de rookton maar volgens de Nederlandse wetgeving mogen we die helaas alleen maar kopen. Jammer dat je pech had met je lijn net toen de vangst er goed in zat maar je mag zeker niet mopperen. Breuk in de lijn kan allerlei oorzaken hebben, dikwijls een zwak plekje in de lijn maar ook een beschadigd oog aan je hengel, dit kun je makkelijk ontdekken door er een panty doorheen te halen. Veel plezier en wederom veel rammels op de toppen bij je volgende poging en voor nu, SMAKELIJK ETEN !!!
  Groetjes, Henry

 11. Gino > september 26, 2022

  Antwoord

  Hoi Fishguppy’ers,

  bedankt voor de reacties en het advies….ik ga het eens bekijken en hopelijk is dit euvel snel van de baan.
  Over 2 weken naar Denemarken dus moet dit zeker in orde zijn.

  Grtjs Gino

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *