Home Bootvis verslagen Oosterschelde nog geen volle emmers….

Oosterschelde nog geen volle emmers….

Advertenties

Goedenavond Peter en lezers. Vandaag koningsdag, wat zullen we eens gaan doen? Gevraagd aan Eldert of hij zin had om mee te gaan vissen. Zin had hij enorm, maar tijd dat was een ander verhaal. Nog 2 mensen gevraagd om mee te gaan maar helaas. Blijkbaar hechten de meeste toch veel waarde aan deze speciale dag, en begrijpelijk, en al zeker als je kinderen heb. Ik kon 2 dingen doen, rond een uur of 11 de gezelligheid opzoeken en aan het bier beginnen en vervolgens eind de middag helemaal kapot zijn van de drank, of het kleine beetje verstand gebruiken wat ik nog heb, en lekker gaan vissen. Dat laatste leek me het beste. Rond een uur of 12 naar Yerseke gegaan en eerst even gaan spitten. Na een half uurtje had ik meer dan genoeg pieren om een hele middag te kunnen vissen. Ook kwam ik 2 dikke grote steekzagers tegen tijdens het spitten, nou deze wens ik vaker tegen te komen!!! Vervolgens naar de boot en gelijk gaan varen. Maar waar heen? De 014 pak ik liever met een afgaand getij, de 023 kom je het eerste langs en ben je lekker snel?

Dat laatste gedaan en precies naast dat gekleurde tonnetje geankerd. Je kan dan zeg maar het kanaal bijna inkijken, precies op die lijn van die 3 tonnetjes.

Het is hier net wat dieper als dat je 100 meter eerder stopt met varen. Hier heb ik met Eldert toen ook die haaien gevangen vorig jaar, waar ik overigens weer erg naar uit kijk. Wie weet wanneer deze sterke prachtige vissen weer op de Oosterschelde zwemmen, die mag het zeggen???? Het tij begon al te lopen toen ik ging vissen dus op stroom hoefde ik niet te wachten. Gevist met 3 stokjes, en 3 verschillende lijnen. 1 verzwaarde onderlijn, 1 met stalen afhouders en 1 met een weegschaal welke ik afwisselde met zo’n lijn waar de fishguppy eigenaar gek op is, met van die klik afhouders. Dus eigenlijk alles geprobeerd, super vers aas, mooie piertjes, verser kon niet, een paar keer een stukje steekzager er op, goed uptide vissen en lijn geven, maar de emmer bleef leeg. Na 2 uur vissen op deze plek een handje vol kleine scharretjes van zo’n 20 centimeter.

Ik raakte het hier een klein beetje bui en ben overgestoken naar de Dortsman platen. Hier geankerd op zo’n 3 meter water met de hoop om een grote platvis te vangen voor de foto maar helaas…. Die bot waar menig visser hier op spuugt wilde ik gewoon vangen voor de foto maar helaas. Schol daar moet je helemaal geluk mee hebben en waarschijnlijk is deze platvissoort tegenwoordig helemaal verdwenen op deze mooie schelde? Rond een uur of 5 vond ik het leuk geweest, en terug gevaren naar de haven. De volgende keer vaar ik het tonnetje 023 toch echt voorbij en ga ik naar Goesse sas of de 14. Dit was het dan weer voor vandaag. Nu is het tijd voor…. vul het zelf maar in.

Groetjes Martijn Boone

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

5 reacties

 1. ies > april 27, 2024

  Antwoord

  Hey Martijn, Normaal begin ik pas om 2200uur aan de borrel dus ben ik wat dat betreft een half uur te vroeg. Maar na zo’n uitwaai dag met helaas alleen klein grut bij de haak kan ik mij levendig voorstellen dat je wat sterks verdient heb en ach wat maakt het uit ik doe gewoon met je mee en uiteraard voor de volgende sessie een maal panvis toegewenst.
  Groetjes Ies
  Ps schitterende foto van het zeetje

 2. Nico > april 28, 2024

  Antwoord

  Hoi Martijn. Jammer dat de vis nu niet mee wilde werken voor je. Maar als je dan toch lekker weg ben teken ik er ook voor. Toch mooie foto;s genomen en ook een leuk verslag er bij top.. Volgens mij is het nog wat te vroeg voor de Oosterschelde denk ik.
  Omdat Wij wel een paar keer in Mei zijn gegaan en goed hadden gevangen. Succes
  voor de volgende trip toegewenst.

  Groetjes De Zeehondentemmer.

 3. Martijn Boone > april 28, 2024

  Antwoord

  @Zeehondentemmer, Mei is normaal gesproken een goede maand voor het bootvissen op de Oosterschelde, en dan bedoel ik de wat diepere stekken van zo’n 15-25 meter. Aangezien het deze week al Mei word, probeer ik het zeer binnenkort gewoon weer! Een jaar of 15 geleden lag het vol met boten en bootjes bij de O23. Tegenwoordig ben je de enigste daar. De O14 is beter, daar liggen meer bootjes, dus volgende trip is daarheen! Groetjes Martijn

 4. Eldert > april 28, 2024

  Antwoord

  He Martijn
  Je hebt in ieder geval je dag nuttig besteed . Achter de fanfare aanlopen met je oranje hoed kan je ook doen in je dromen. Helaas pindakaas kon ik niet mee . Maar dat gaat vast wel goedkomen . Laat eerst die zeebaarzen en haaien maar de Oosterschelde in komen . Dat oranjevocht smaakt dan net zo lekker toch? Groeten, Eldert

 5. Stefan > april 28, 2024

  Antwoord

  Hoi Martijn,
  Je hebt de juiste keuze gemaakt en lekker gevist, jammer dat de vangsten dan toch weer zo tegen vielen.
  Kan volgende keer alleen maar beter dan.
  Groeten,
  Stefan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *