Home Gastvissers Nico, vissen op Zeebaars

Nico, vissen op Zeebaars

Advertenties

Hey Peter en Visvrienden.

Het was gisteren de bedoeling dat Wij Jan en Ik naar het Donker wilde gaan proberen te vissen bij Waarde. Ook eerst het aas opgehaald bij de Fam. V. Dixhoorn en zoals gewoonlijk zag het aas er weer uitstekend er uit de pieren. Kort daar na zijn we naar de stek toe gereden en het getij was eigenlijk ook niet goed namelijk het zal tegen 17.45 laag water zijn en dan tegen 23.55 hoog water. Maar ja we wilde toch gaan vissen en bij aankomst bij de dijk de spullen uit de auto gelegd en daarna naar de stek gelopen toen we boven aan kwamen stond er veel wind namelijk windkracht 6 beaufor.

Nico, vissen op Zeebaars

En die kreeg je gelijk op je hoofd was eigenlijk niet te doen maar toch door gezet en bleek uiteindelijk geen slechte keuze want toen Jan de onderlijn tegen 15.00 richting het zilte nat gooide met drie uurtjes afgaand water mee gevist te hebben kreeg hij na 20 min beet en haalde toen zijn eerste baarsje na boven. Ik gooide de onderlijn ook kort daar na het zilte water toe en wachten of ik ook wat naar boven haalde vandaag en kreeg ook beet tegen 16.00 en Mij eerste kleine baarsje kwam naar boven.

Nico, vissen op Zeebaars

Nico, vissen op Zeebaars

Wij hebben uiteindelijk samen tot 21.30 nog met opkomend water en was het niet te doen om naar het donker te vissen met zoveel wind en dan met die hoge golven. Maar toch nog lekker gevist en veel beet gehad en dat was ook goed te zien en tegen net met opkomend water kreeg Ik een mooie beet en daar zat een grotere baars er aan van 37 cm net 8 cm te kort om die mee te nemen.

Nico, vissen op Zeebaars

Nico, vissen op Zeebaars

Uiteindelijk was het toch een geslaagde visdag van 6 uurtjes totaal met Jan 9 baarsjes en 3 botjes en ik zelf had 8 baarsjes gevangen daar. Me Maat had daar afgelopen week woensdag met bijna hoog water een tong van 35 cm gevangen en zo zie je maar je vang wat van alle vis soorten. En vandaag gaat me zoon met zijn vriend vissen op de geep en ben benieuwd of die wat vangen dan en misschien kunnen we Jan en ik er ook weer eens op gaan vissen en kantvissen nu even op een laag pitje zetten. En wachten dan tot de wintervis er weer is gearriveerd en dat zal wel denk ik niet lang duren volgens mij .

Groetjes De Zeehondentemmer,

Nico

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > augustus 12, 2019

  Antwoord

  Hey Nico, mag ik je complimenteren met je mooie foto’s? Zo heb ik ze nog niet vaak gehad van jou en nou toch een keer iets meer vis. volgens mij is de maat van zeebaars 42 cm en geen 45cm? Trouwens zoals je weer ziet, is branding zeebaars in de zomer.
  Ik wil je wel adviseren om daar je hengels niet op de stenen te leggen, krassen en groeven op je hengel kunnen leiden tot hengelbreuk, dus gewoon je statief gebruiken en waait het om, gewoon een emmer water aan hangen!

  Groetjes Peter

 2. Henry > augustus 12, 2019

  Antwoord

  Beste Nico,

  Een leuk verslag met bijgaande foto’s van jullie visdagje. Knap dat jullie met een stevige bries (windkracht 6)toch nog redelijk vis naar de oppervlakte hebben getakeld. Verstandig om met zoveel wind en hoge golven niet in het donker te vissen!! Veel plezier en een goede vangst bij jullie volgende geepsessie!!

  Groetjes, Henry

 3. Nico > augustus 12, 2019

  Antwoord

  Hoi Visvrienden.Bedankt voor je leuke reactie op me verslag en Peter had er niet bij stil gestaan. De volgende keer maar op de steun leggen he en de foto’s zijn met mobiel gemaakt.

  Groetjes De Zeehondetemmer.

 4. jackJozen. > augustus 12, 2019

  Antwoord

  Hoi Nico een prachtig verslag je had wel erg veel wind van voren,als ik de wind van voren krijg kap ik er meestal mee Hi Hi .Maar je hebt er een mooi verslag van gemaakt met goeie foto,s maar je kwam er maar 5 centimeter te kort voor de zeebaars de volgende keer maatste. Doe Jan ook de groeten en tot het volgende verslag veul groetjes Jack.

 5. Rob > augustus 12, 2019

  Antwoord

  Hey Nico en Jan,

  Ondanks de stevige wind hebben jullie toch aardig gevangen.Hoewel de baarzen ondermaats waren hebben jullie toch die lekkere bonken op de hengels gevoeld.Ik hoop dat jullie de volgende keer een paar mooie voor de pan kunnen vangen.
  Groetjes,Rob

 6. hugo > augustus 12, 2019

  Antwoord

  Hallo Nico en Jan,

  Het begint de goeie kant op te gaan met jullie visvangst hoor,bij deze windkracht ontstaat er veel branding en dan zijn de baarzen op hun best.Succes bij jullie volgende visdag.

  Groetjes Hugo

 7. Eldert > augustus 12, 2019

  Antwoord

  Ha Jan.
  Waarde , het is en blijft een leuke stek. Heb er in het verleden ook vaak gevist met name Waarde 14. Maar nu ben ik verhuisd naar Gouda dus nu word het meer vissen in de Waterweg en daar is het over het algemeen wel beter wat betreft verschillende soorten en ook qua grootte. Veel meer als bot en zeebaars heeft de Westerschelde niet te bieden vind ik zelf. Sporadisch dan eens een tongetje en in de winter wijting. Maar geef mij dan maar die mooie tongen uit de Waterweg hoor. Ben nu nog midden in een verhuizing maar hoop spoedig weer de waterkant op te zoeken. Ik begin al een beetje bang te worden dat ik het verleer .
  Als het zover is komt er wel een verslagje.
  Groeten, Eldert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *