Home Bootvis verslagen Ook aan de R5 is het weleens minder

Ook aan de R5 is het weleens minder

Advertenties


Gisteren een vrije dag genomen, om nog eens een keer te gaan vissen. Het was de bedoeling om gelijktijdig met de sportvischarters door de sluis te gaan, om 07.30u, maar ik mis net de boot! Ze vertrekken ditmaal 5 minuten vroeger en dat red ik niet. Als ik dan voor de sluis lig en bel, moet ik ruim een half uur wachten tot ik naar buiten kan, dus ik ben pas tegen 9 uur aan de R5 en de stroming begint al te luwen, dus waarschijnlijk ben ik te laat voor de gul. Het is geen gekkenhuis met de aanbeten, gewoon regelmatig een visje, soms in doublet.

Ook aan de R5 is het weleens minder

Maar de wijtingen zijn vandaag wel van een superformaat.

Ook aan de R5 is het weleens minder

Er zitten er tussen van ruim 35 cm en nu vang ik er een van dik 37, wat het erg leuk maakt.

Ook aan de R5 is het weleens minder

Inmiddels komt tegen 09.30u Bert met zijn Manta langszij en ankert in mijn lijn een dikke 200 meter achter mij.

Ook aan de R5 is het weleens minder

Als hij er ook een half uurtje ligt, pleeg ik een telefoontje en hoor ik dat bij hem de wijting ook erg mooi is en ook leuk schar, wat mij blij maakt. Dan vang ik mijn eerste triplet van de dag.

Ook aan de R5 is het weleens minder

Ik blijf dan gewoon een visje vangen, maar echt wild is het niet, gewoon meestal 1 of 2 vissen en soms 3, maar dat gebeurt vandaag maar 3 maal. Na de kentering is het voornamelijk schar wat de beet veroorzaakt, maar er zitten wel mooie bij. Ik zie bij Bert de schepzak in het water gaan, dus ik ben benieuwd of hij wel gul heeft weten te strikken! Voor ik er erg in heb is het 12.30u en ruim ik weer op en dan vang ik nog een “knorhaan”, wat voor mij best lang geleden is.

Ook aan de R5 is het weleens minder

Met een handwuif neem ik afscheid van Bert en na het poetsen van mijn boot, stap ik weer moe maar voldaan in mijn auto en geef onderweg aan de Schelphoek mijn resterend aas aan Topvisser Rob Slingeland die zaterdag de nationale Topcompetitie vist aan de Baaiweg en keer huiswaarts na een praatje. Zaterdag(vandaag) komt mijn maat Johan op visite en we spreken af om a.s. zaterdag weer samen te gaan. De film van de laatste keer was echt top Johan! Wou dat ik het zo kon bewerken!

Na thuiskomst even de vis wassen en invriezen.

Ook aan de R5 is het weleens minder

Ook bij een mindere sessie aan de R5, is er nog genoeg vis om te eten. Alleen de 30+ wijtingen en scharren boven de 26cm meegenomen.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

1 reacties

 1. Bert Van Dyck > oktober 29, 2011

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Leuk verslag man, het mijne volgt ook nog maar had het gisteren avond en vandaag enorm druk.

  En die schepzak ging inderdaad in het water ! Maar helaas kwam er bij mijn maat slechts een klein scharretje boven met een stuk vissersnet wat het zwaar maakte, tot grote hilariteit bij mij šŸ˜‰

  Ik geloof bij ons een 60 tal visjes wijting tot 38 cm en schar, ook nog een bot van 42 cm.

  Verslag komt er zeker nog aan !

  Groetjes en Vang Ze

  Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *