Home Gastvissers Waterweg met Johan het (loze) vissertje

Waterweg met Johan het (loze) vissertje

Advertenties


Hallo allemaal De vakantie zit er weer op, maar voordat ik maandag weer moet gaan werken, moest er nog een keertje gevist worden. Lokatie de Nieuwe Waterweg. Als aas had ik alleen wat zagers. Om 17:30 kwam ik aan en een kwartier later lagen mijn onderlijnen op de bodem van de waterweg. Na een half uurtje kreeg ik beet op mijn linkse hengel en een ondermaats tongetje was het resultaat. Na een foto, is de tong retour gegaan.

Waterweg met Johan het (loze) vissertje

Op het moment dat ik aan het aanazen was, hoorde ik achter me een flinke scheepshoorn, en toen ik om keek, vertrok er een cruiseschip van Holland-America-Line. Na een half uurtje kreeg ik weer een dreun op mijn hengel, en de eerste maatse tong was binnen.

Waterweg met Johan het (loze) vissertje Waterweg met Johan het (loze) vissertje

Rond 22:30 gingen m’n buurmannen naar huis met 4 tongen en een bot. Ze vertelde me dat je 2 uur na zon’s ondergang, niet meer op deze lokatie mocht vissen, want vorig jaar hadden ze een waarschuwing gehad. Het zou gaan vanaf het pondje Rozenburg – Maassluis en dan landinwaarts. Ik vertelde dat ik dat nog nergens gehoord, of gelezen heb. Ook kon ik niks vinden in de lijst van landelijke viswateren die bij de vispas zit. Kan iemand daar iets meer over vertellen? Na een uur ving ik 2 tongetjes van 20 en 22 cm en nog een wijting van 17cm, waarvan ik geen foto neem. Dan blijft het even stil. Deze avond was het lekker vis weer, bijna wind stil, niet koud maar wat had ik een last van MUGGEN. Gek werd ik er van. Ben 4x gestoken op m’n hand en 1x in mijn nek. Tussen het muggen meppen stond m’n rechter hengel uitbundig te stuiteren en een net aan de maatse tong was het resultaat. Dan om half 2 besluit ik om naar huis te gaan, en bij het binnen draaien van de laatste hengel komt de grootste tong van deze avond uit het water.

Waterweg met Johan het (loze) vissertje Waterweg met Johan het (loze) vissertje

Opvallend is wel, dat ik geen bot heb gevangen deze avond, terwijl je ze hier altijd vangt. Nadat ik alles had ingepakt, maak ik nog een totaal plaatje, en vertrek naar huis. Deze avond ving ik 6 tongen waarvan er 3 maats waren en een wijting.

Waterweg met Johan het (loze) vissertje

Gr. Johan het (loze) vissertje

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

3 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > augustus 6, 2012

  Antwoord

  Hoi Johan,
  lekker een paar maatse tongen!
  Van de regel in het donker vissen is mij niets bekend van de waterweg, ik weet wel dat hij op normaal binnenwater telt, mogelijk is hij nu ook gehanteerd voor de binnenzijde van de Waterweg?

  Wie het weet mag het hier melden!

  Groetjes peter

 2. Westlandse Willem > augustus 6, 2012

  Antwoord

  Als ik het me goed herinner – het voordeel van ouder worden is dat er steeds meer te herinneren valt, het nadeel is meer kans op een vergissing – geldt de binnenwaterregel vanaf Maassluis en verder landinwaarts.

 3. Johan het (loze) vissertje > augustus 7, 2012

  Antwoord

  Ik ben zelf ook op onderzoek gegaan, en bij ons in het dorp zit het kantoor van sportvisserij zuid-west nederland, en daar vertelde ze me dat je er gewoon mag nachtvissen, tenzij de gemeente het anders beschrijft. Hun weten niet altijd wat de gemeenten zelf voor schrijven en dat ik kontact op moest nemen met HSV Groot Rotterdam. Ik heb een mailtje weg gedaan, en hoop dat ik deze week nog een antwoord krijg. Als ik een antwoord heb, dan laat ik het gelijk weten. Het zou zonde zijn als we een bekeuring krijgen, voor iets wat we niet weten.

  Gr.

  Johan het (loze) vissertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *