Home Bootvis verslagen Sharkataq 2018, Alain Tulleneers

Sharkataq 2018, Alain Tulleneers

Advertenties

Sharkatag 2018

Uitvalbasis voor de elf deelnemende boten en ruim 330 deelnemers voormalig werkeiland “Neeltje Jans”. Wij: Mieke,Isi,Danny en ik hadden ons ingeschreven op de “Marie-Louise” wat op het einde van de visdag, de topboot bleek te zijn. Zaterdag 21 juli onze hengeldag. Om 005h30 vertrokken uit Lanaken en na een sanitaire stop om 008 uur op Neeltje Jans. Om 009h45 ging het gros van de boten de sluis in ,terwijl wij moesten wachten op twee laatkomers. Een Belgisch duikers koppel logerend in Zeeland, niet meevissend vandaar dat te laat komen. Terwijl ik de sportvisactiviteiten al tien jaar verplaatst heb van N.H. naar Vlissingen en Neeltje Jans, Was dit de eerste keer dat we buiten de strekdammen komende stuurboord uit zwaaien. Dus voor een kering geankerd waar we nog nooit ons aas aan de onderwaterbewoners hebben aangeboden. Alleen de Quo Vadis lag in ons kielzog bij wijze van spreken. We waren met twaalf vissers,waarvan een visser,  één hengels had beaast met makreel, De overige onderlijnen cq haken werden beaast met zagers aangeleverd door Sportvisserij Nederland. Eens de M.L. op gestrekt ankertouw lag konden de onderlijnen te water. Van onze Limburgse afvaardiging hadden Mieke en Danny nog geen haai op hun palmares. Binnen de tien minuten een eerste aanbeet, en Isi zwiepte op zijn gekende manier de eerste haai binnenboord.

Sharkataq 2018, Alain Tulleneers

We stonden aan bakboordzijde met opkomend water,met de kont naar de kering. Mieke ving ook haar eerste haai 90cm+

Sharkataq 2018, Alain Tulleneers

Sharkataq 2018, Alain Tulleneers

Sharkataq 2018, Alain Tulleneers

Terwijl we ook een mooie dril mochten meemaken van een visser, met een ruwe haai(tope)van 91 cm. Er werd ook nog een zeebaarsje en een horsmakreel gevangen.

Sharkataq 2018, Alain Tulleneers

Na de kentering lagen we met de boeg naar de kering en verwachtte wij dat de vissers aan stuurboordzijde De haaien gingen vangen. Helemaal niet alle gevlekte gladde haaien werden bakboord gevangen.

Sharkataq 2018, Alain Tulleneers

Sharkataq 2018, Alain Tulleneers

Sharkataq 2018, Alain Tulleneers

Sharkataq 2018, Alain Tulleneers

Sharkataq 2018, Alain Tulleneers

Sharkataq 2018, Alain Tulleneers

Sharkataq 2018, Alain Tulleneers

Een fishguppylezer hoorde mijn naam en vroeg of ik die schrijver was? Wel leuk,en hijzelf was ook een toffe gast. Mijn broer Isi verspeelde een onderlijn door vastzitten of iets anders maar vis zat er aan. Bijna kreeg hij het exploot Sharkatag 2018 voor elkaar door twee haaien aan één onderlijn te landen,maar helaas nadat we ze allebei bewonderd hadden koos de grootste het haaienpad. Schipper Ludo had voor iedereen twee hotdogs voorzien,en ze waren nog lekker ook. We werden door een visser vergast op een waar spektakel:Neptunus had de een of andere onderwater bewoner de opdracht gegeven om de makrelen te stelen,maaaar dat liep anders:met de ebstroom in zijn voordeel,gespreide vleugels,duiken ,lijn nemen ,gierende slip het was er allemaal bij. En wij mochten er getuige van zijn.TOP TOP Na vijfentwintig minuten zware strijd van twee kanten kon de visser hem landen in het schepnet gehanteerd door schipper Ludo Onder luid applaus,wat een topdag. Danny had nog geen haai,hoe het komt weet ik niet,op een bepaald moment draai ik een hengel van Danny binnen die hij eigenlijk niet had willen gebruiken Ik voelde tegenwerking en gaf men zijn hengel terug.en ja hoor een haai met de verspeelde onderlijn van Isi met de aaslijn van Isi in de bek. Jammer voor Isi geen vierde haai vandaag,maar Danny van de nul af. Wat moeten we resumeren na dag III sharkatag en Sharkatag 2018 ??? Vissen blijft vissen en niet vangen(telt voor mij deze editie) Één visser gericht op ruwe haai viste en succes had,en wij hebben er ook van genoten. De weerberichten redelijk adequaat waren. Schipper Ludo Theunis van de “Marie-Louise” een berekende gok met succes heeft genomen.

Sharkataq 2018, Alain Tulleneers

De “Marie-Louise” de best vangende boot was tijdens deze editie. Ook nog een woord van dank aan schipper Ludo en de hengelaars aanboord vandaag. Natuurlijk ook Sportvisserij Nederland voor de organisatie en de springlevende bijtende zagers. Alle deelnemende boten ,want de schippers hebben de inschrijvingen voor hun rekening genomen. Ook een vermelding voor” Wiesje”terwijl zijn vader eeuwige roem vergaarde in Noorwegen nam Jerome(het kind) De honneurs waar op de Westerschelde Princes. Organisator Pieter Beelen krijgt een andere functie bij S.V.Nederland. Hopelijk wordt het door zijn opvolger verder gezet,en zien we Pieter volgend jaar als opstapper. Op mijn FB pagina staan video over de dril van de rog. En nu de boekhouding: bijvangst : 1 zeebaarsje en 2 horsmakrelen Isi 3 Mieke 2 Danny 1 6 stuks voor de Limburgers en nog 1 voor een opstapper. 1 ruwe haai ( tope ) 91 cm en 1 pijlstaartrog spanwijdte vleugels 70 cm gewicht 17 kg. 19 juli dag I Sharkatag 2018: 68 haaien en 3 roggen De grote haaien werden voorzien van een speciaal merkje,die de zwemroutes gedetailleerd in kaart kunnen brengen. 20 juli dag II 36 haaien , 16 met een speciaal merkje 21 juli III ook jeugddag op de “Big Marlin” 31 haaien 1 ruwe haai 91 cm. 1 grote en 2 kleiner pijlstaartroggen SHARKATAG 2018 TOTAAL:135 haaien

Alain Tulleneers

Lanaken 24-07-2018

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

6 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juli 24, 2018

  Antwoord

  Hey Alain, ziet er weer puik uit, zoals altijd bij jou!
  Die Ludo zorgt goed voor zijn vissers, dat zie je wel aan de vangsten!

  Groetjes Peter

 2. Alain Tulleneers > juli 24, 2018

  Antwoord

  Hi Peter
  dank je voor het mooi weergeven van het vangstbericht.Grt.Alain

 3. Michel van Grinsven > juli 24, 2018

  Antwoord

  Dag Alain,

  Een mooi verslag heb je weer weten te maken van deze leuke dag. Ook weer rijkelijk gevuld met leuke foto’s.
  Leuk je ontmoet te hebben.

  Groeten Michel

 4. jack jozen > juli 24, 2018

  Antwoord

  Hoi Alain wat een mooi verslag en de foto,s zijn ook prachtig ,das wel een geniet dag geweest he .groetjes Jack.

 5. Nico > juli 24, 2018

  Antwoord

  Hey Alain. Schitterende foto’s gemaakt en met een leuk verslag er bij van de vis sessie.

  Groetjes Nico

 6. Alain Tulleneers > juli 25, 2018

  Antwoord

  dank je Jack,trouwe lezer

  Ja Michel we hebben een prachtdag mogen meemaken.

  Groetjes Jack en Michel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *