Home Gastvissers Vissen aan de Waalhaven, Gijs

Vissen aan de Waalhaven, Gijs

Advertenties

Peter,

Hierbij een verslagje van 2 sessies. De eerste sessie was een lekker middagje vissen met mijn zoon van 3 en een vriend van me. Hiervoor is de Sluisjesdijk in Rotterdam een zeer geschikte plek ivm de bereikbaarheid en de begaanbaarheid van de stek. Ondanks dat het hard waaide lekker kunnen zitten en het water was net aan het opkomen. We waren zeker niet de enige, maar er was voldoende ruimte om met 1 hengel per persoon op 1 steun even lekker te kunnen vissen. Al vrij snel vangen we een tongetje, een van de weinige die gevangen werd. Dit begon leuk ook al was het tongetje onder de maat, dus retour. Hierna een zware draai voor mijn vriend en komt er een brasem en een noordzeekrab boven. De noordzeekrab valt er helaas af en (natuurlijk) de slijmjurk blijft eraan zitten. Er werd niet veel gevangen, 1 andere visser een tong op zien halen, dit was wel echt een mooie tong (35-40 cm).

Na thuis pannenkoeken te hebben gegeten op naar het Noordzeekanaal bij Velsen om daar een eind de nacht in te vissen. Dit omdat het getij op de waterweg midden in de nacht zou vallen en wij de volgende dag toch ook nog het een en ander wilden doen. Een lekker plekje achter een dijk en uit de wind, de auto dicht bij, wat wil je nog meer.

Vissen aan de Waalhaven, Gijs

1 visser staat een eindje links van ons .De hengels opgetuigd en ingooien maar. Het blijft opvallend rustig op de toppen. Ik start met een bot

Vissen aan de Waalhaven, Gijs

met een leuke aanbeet, gevolgd door een grondeltje. Niet de soorten waarvoor we komen! De visser links vangt een leuke tong. Inmiddels begint het te schemeren, de tijd om te gaan vangen. Mijn maat vangt een leuk, net maatse tong dus de kop is eraf. Ik volg met een ondermaatse, mooi gehaakt dus retour. Mijn maatje zet een sprintje in en vangt er 2 bij. 1 x maats en 1 x onder de maat. Hierna blijft het weer een tijd rustig tot ong 01.00. Erik vangt wederom 2 tongen, 1 x maats en 1 x onder de maat maar diep geslikt. Wij staan in dubio. Terugzetten heeft geen enkele zin, dus de emmer in. Hierna volgen nog 3 maal ondermaatse tongetjes, 2 retour en 1 met een diep geslikte haak. Wij denken rond 02.30 aan opruimen en beginnen hieraan. Bij het ophalen ik nogmaals een ondermaats tongetje, weer retour, snel een zagertje eraan want het loopt nu iets beter. Ik gooi in, stoppen er 2 auto’s, BOA’s die komen controleren. Prima op zich, alle papieren ook dik in orde (tip van mij: ook de nacht-visvergunning!) maarja, die ondermaatse vis… Meneer de inspecteur constateert 2 x ondermaatse vis en dient te schrijven… Dit ondanks ons aangeven dat de haak zeer diep zat, de overige ondermaatse vis retour kanaal zijn gegaan, wij het ook vervelend vinden maar teruggooien voor de krabben ook zonde is. De heren zijn niet te vermurwen, ondermaatse tong met geslikte haken dient volgens de heren op de volgende wijze behandeld te worden: of de lijn doorknippen en met haak terug (jongen tongen overleven alles, ook een haakje 4 met 9,1 kg amnesia er nog uit stekend stekend in zijn keel, aldus de bioloog-tevens-visser-zijnde-boa), of de tong doorsnijden en voeren aan de krabben(!). Begrijp me niet verkeerd, voor mij was dit de eerste controle terwijl ik regelmatig vis. Ik juich dit toe om de visstand te beschermen en jonge vis de kans te geven te paaien. Praktijken als een tas vol ondermaatse baars, paling vangen en niet retour zetten doen mijn nekharen omhoog staan. Alleen als je zelf probeert om alle ondermaatse vis terug te zetten en dit bij 2 stuks niet lukt, een prent van (verwacht) € 140 te ontvangen, geeft dit toch een nare smaak. Mijn hengel die ik terug in had gegooid komt er nog uit met een maatse tong (de BOA maar laten meten, die was er toch). Al met al naar huis met 4 maatse tongen en een lekkere avond gevist en een bekeuring van € 140 euro voor mijn maat, aangezien die aangaf dat het zijn klusje tong was.

Vissen aan de Waalhaven, Gijs

Vrijdag avond een nieuwe sessie, dichter bij huis in de vertrouwde waterweg met hopelijk meer maatse tongen en ben benieuwd of ze hier ook controleren.

Groeten en vis ze! Gijs

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

1 reacties

  1. Peter(Fishguppy) > juni 24, 2015

    Antwoord

    Ja Gijs, je moet toch ergens met je geld blijven, de boa’s kijken er echt niet naar, of het visje dood gaat of niet, wet is wet, bij hun!

    Groetjes Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *