Home Gastvissers Stefan, vakantie en vissen HvH

Stefan, vakantie en vissen HvH

Advertenties

hoi Peter en visvrienden,

Afgelopen periode helaas niet aan vissen toegekomen (wrakvissen was de laatste keer dat ik een hengel aanraakte) vanwege drukte op het werk vanwege het plotselinge vertrek van 2 collega’s. Vervolgens lekker 2 weken met het gezin op vakantie in Cullera (Spanje) en eigenlijk vis ik niet op vakantie, daar ik ook geen zin heb om spullen mee te nemen in het vliegtuig. Wel kan ik het niet laten om altijd even te gaan gluren op het piertje wat daar is om te kijken wat de vissers daar zoal uitspoken. Er werd wel een en ander gevangen toen ik ging kijken, ze stonden toen met strandstokken, maar ook wat gasten met een handlijntje te vissen.

Stefan, vakantie en vissen

Later in de week zag ik vanaf het strand mensen met een vaste hengel de een na de andere vis vangen, precies weet ik het niet, maar lijkt me Dorade te zijn wat ze vangen. Ook in Valencia nog een bezoek gebracht aan Oceanografic, zeer de moeite waard en hier nog een kiekje genomen van wat springende dolfijnen.

Stefan, vakantie en vissen

Afgelopen woensdagavond laat weer geland en na het bekijken van de weersvoorspelling een sessie ingepland op zaterdag 1-8 aan de pier Hoek van Holland. Plan was om aan de zeezijde bij laag water wat aasvisjes (kleine haring/smelt) te vangen en hiermee met een hengel met de dobber te trachten een zeebaars te foppen. Nou, het werd niets, er zat geen aasvis, dus hield het gauw op, helaas. Ik merkte overigens wel dat ondanks het strooien van zand het klauteren over die keien helemaal naar voren toe mij niet zo makkelijk meer af gaat als vroeger… Ook betwijfel ik of het ooit nog wat wordt, want er staat bijna geen water meer vlak na de keien en dat was vroeger toch ook wel anders…

Stefan, vakantie en vissen

Na een uur dus besloten over te schakelen op plan 2, met kunstaas gaan gooien aan de waterwegzijde en zo proberen een zeebaars te vangen. Heb een uurtje of 5 staan gooien (van 8 tot 13 uur), maar op 1 gemiste aanbeet na zat het er deze keer helaas niet in. Het viel ook niet helemaal mee, vanwege de ongunstige westenwind kon ik niet de in mijn ogen gunstigste stek staan, want ik gooide niet ver genoeg, dus op stekkeuze 2 gestaan. Hier sta ik lekker rustig en niet bij al die gasten die op de plek staan waar de workshops gegeven worden (over stekken verraden gesproken, jonge jonge zeg).

Stefan, vakantie en vissen

Stefan, vakantie en vissen

Maar goed, lekker even er uit geweest en volgende keer beter zullen we maar zeggen, hopelijk kan dat snel weer eens…

Groeten,

Stefan Groenheide

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. ies > augustus 3, 2020

  Antwoord

  Hey Stefan, ondanks geen vangst, toch een heel mooi verslag. Maar je neemt geen hengel mee? Terwijl je daar zo’n mooi stukje zee hebt? Al zou ik een goedkoop telescoop hengeltje moeten kopen, maar vissen zou ik daar doen. Maar uiteraard viert iedereen zijn eigen vakantie en als je het maar naar je zin hebt, dat is tenslotte het belangrijkst.Maar hou je niet in hoor, ik zie in de toekomst graag weer die Foto’s van de mooie zeebaarzen.
  Groetjes Ies

 2. Eldert > augustus 3, 2020

  Antwoord

  Heerlijke avontuur beleefd man. Prachtig verslag er ook van gemaakt . Ga zo door.
  Groet Eldert

 3. Nico > augustus 3, 2020

  Antwoord

  Hallo Stefan. Prachtige foto’s gemaakt en er lekker van genieten. En ook de batterij opladen als je terug ben om te gaan vissen…

  Groetjes De Zeehondentemmer

 4. hugo > augustus 3, 2020

  Antwoord

  Hallo Stefan,

  Leuke vakantie gehad daar in Cullera mooie streek daar aan Valencia met een enorm strand en mooie wandel promenade met veel restaurantjes mmm.Volgende keer toch een vakantiehengel aanschaffen lijkt mij geen slecht idee niet! Wat de visserij betreft toch lekker eens op stap geweest,wie niet waagt niet wint hé.Volgende maal meer succes.

  Groetjes Hugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *