Home Gastvissers Stefan, vissen in de Waterweg

Stefan, vissen in de Waterweg

Advertenties

Hoi Peter en visvrienden,

Lekker een weekje vrij, dus was al tijdje van plan om deze week een aantal keer te gaan vissen, te beginnen dus op maandag. Zondagochtend 50 pieren gehaald bij Eagle hengelsport in Rotterdam. Ik was hier niet eerder geweest, maar wel handig zo op de zondagochtend en Rinus blijkt een vriendelijke joviale kerel te zijn. Vanochtend eerst de kids naar school gebracht en toen op naar de landtong Rozenburg om met het windje in de rug op dezelfde plek als vorige week te vissen. Wederom was ik alleen, maar dat zat er natuurlijk ook dik in zo op de maandagochtend en geen florissante vangstberichten.

Stefan, vissen in de Waterweg

Hoogwater was het rond 10 uur en de hengels gingen er rond 09.15 in met het laatste vloedstroompje. 1 hengel met jojo onderlijn en 1 hengel met 2 wapperlijnen. Heb er constant voor gezorgd dat ze royaal beaasd werden met meerdere pieren, zodat toen ik stopte om 12.00 uur alle pieren netjes op waren. Zo’n 48 pieren opgegeten door de krabben, die zeer actief aanwezig waren, ik haalde er een stuk of 6 uit, waar echt een aantal hele grote tussen zaten! Ze kunnen het niet meer navertellen en zullen me dus de volgende keer niet meer lastig vallen. Ook was er nog een wijtingkje die ook trek had in een paar piertjes, gelukkig dus in ieder geval toch nog een visje gevangen!

Stefan, vissen in de Waterweg

Haha. Deze kan het wel navertellen daar beneden in het tich wel behoorlijk troebele water. Er viel gelukkig pas een bui toen ik weer veilig in de auto zat. Verder lekker in het zonnetje gezeten zowaar. De gullen zitten er momenteel niet of heel weinig, het is niet anders, ik had er ook niet al te veel van verwacht hoor, moet ik eerlijk toe geven. Het plan om morgen naar IJmuiden te gaan heb ik verplaatst naar donderdag, morgen en woensdag wat andere bezigheden en vingers gekruist houden dat de wind donderdag niet te hard is, zodat de pier gewoon open is.

Een relatief lang verslag van een korte sessie met slechte vangst… Maar heb er toch weer plezier aan beleefd en dat is het belangrijkste toch.

Groetjes,

Stefan Groenheide

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > februari 18, 2020

  Antwoord

  Hey Stefan, het is natuurlijk niet altijd raak, maar respect dat je het toch aan ons laat weten!
  Mogelijk heeft het met de regenval en hoge waterstand te maken in de Maas en Rijn?
  Persoonlijk denk ik dat je momenteel toch beter aan de overkant zou staan aan het fietstunneltje, vanwege de watertemperatuur en het diepere water, maar dat is ook maar gissen van mijn kant.
  Suc6 met je volgende sessie en ik kan alleen maar zeggen dat we blij met je zijn als schrijver!

  Groetjes Peter

 2. Jack Jozen > februari 18, 2020

  Antwoord

  Hoi Stefan jammer dat het weer niet lukte,maar het was toch weer een paar uurtjes ontspannen.Maar ik zei de vorige keer al de aanhouder wint en dat bij jou ook wel lukken,de foto,s zijn wel goed gelukt ik hoop voor je dat je deze week toch ergens nog een panneke vis kunt vangen fijne week verder Groetjes Jack.

 3. Nico > februari 18, 2020

  Antwoord

  Hoi Stephan. Aan de foto’s leg het niet die staan er mooi er op. Hopelijk de volgende keer meer succes op een andere plaats en dan met meer vis er bij. Toch weer een leuk verslagje er van gemaakt.

  Groetjes. De Zeehondetemmer

 4. Stefan Groenheide > februari 18, 2020

  Antwoord

  Peter, je hebt gelijk, er lijkt dus zelfs minder wijting en steenbolk aanwezig. Bij het tunneltje en vooral iets naar het westen bij paal 8 heb ik vroeger vaak gevist, maar ik vermoed dan toch nu om het met de wind in de rug op een andere stek te proberen, wat relaxter he!? Overigens vind ik het erg vermoeiend en irritant om zo extreem veel last te hebben van de krabben, zo krijgt de vis ook minder kans, ze duiken gelijk op je aas stel ik me zo voor. Wat rest is het zeer regelmatig aas verversen. Benieuwd of dit aan zee net zo erg is… laat het jullie weten.

 5. Henry > februari 18, 2020

  Antwoord

  Beste Stefan,
  Ondanks het stormachtige weetoch achter de vis aan!! Door de straffe wind en sterke stroming zijn de aanbeten meestal slecht waarneembaar Daarbij ook nog de grote toevoer van zoet water en ontzettend veel vuil op de lijnen door het hoge water nodigd veel vissers niet uit om naar de waterkant af te reizen maar…toch ontzettend leuk om weer ‘n visverslagje te kunnen lezen. Ikzelf ga de komende carnalsdagen proberen om in de feestent enkele gele rakkers te vangen zodat ik waarschijnlijk ook ‘n bijdrage ga doen aan de hoeveelheid “troebel” water!!!! Veel succes bij je volgende sessie

  Groetjes, Henry

 6. henk willems > februari 19, 2020

  Antwoord

  hallo stefan
  jammer dat er weinig te vangen was buiten de krabben,maar je schrijft dat je plezier hebt gehad ,wat toch ook erg belanrijk is.
  meer succes bij de volgende sessie in ijmuiden
  ps henry laat je de gele rakkers goed smaken
  neem er niet te veel want zij kunnen nare bijwerkingen hebben

  groet henk 1 van de drie limburgers

 7. hugo > februari 19, 2020

  Antwoord

  He Stefan,

  Ik moet het je nageven om bij dit weer toch je vis kunsten te gaan etaleren aan de waterkant.De vele regenval van de laatste dagen zal wel de grootste spelbreker zijn volgens mij,Krabben zijn soms dikke spelbrekers bij het vissen maar wat doe je eraan hé man!hou de moed erin want het zal wel snel gaan veranderen.Veel succes in IJmuiden bij volgende sessie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.