Home Bootvis verslagen Avondvisserij Oosterschelde

Avondvisserij Oosterschelde

Advertenties

Na de voor mij bijzondere afgelopen woensdag,

weer snel een afspraak gemaakt voor de Prinella bij Dixhoorn bootverhuur en zeeaas, deze maal voor de avond/nacht. Mevrouw van Dixhoorn laat gelijk weten, dat ik vrijdag even opnieuw contact mag opnemen, om eventueel wat eerder weg te gaan, omdat hij vrijdag overdag niet verhuurd is. Een kilo aas, gemengd leeglopers en steekzagers besteld en ik had nog 3 ons zagers over van woensdag, moest genoeg zijn!

Thuis van te voor nog wat weegschalen voorbereid voor de avond, wat eigenlijk toch apparte dingen zijn, mooie rvs stangetjes en dan zo’n flutwartel erop, die binnen 1 keer vissen al aan het roesten is en hij is nauwelijks open en dicht te krijgen, erg jammer, maar had echt wel een degelijke wartel verdiend, maar goed….

Na de middag een telefoontje en ik mag vroeger komen en ik besluit vanwege het getij, 17.30u hoogwater, tegen 17u weg te varen, na een gezellig praatje, met moeder en daarna met dochter Nelleke. Eerst even tegen de eindstroming van de vloed in en daarna met getij mee en het is altijd genieten onderweg.

Avondvisserij Oosterschelde

Avondvisserij Oosterschelde

Avondvisserij Oosterschelde

Had eigenlijk pas na het boeken van boot en aas, in de gaten dat we juist voor het springgetij zitten, dus ben benieuwd, betekend meestal erg veel vuil. Ik ben net na 18u aan de stek en er vertrekken juist 2 boten van Dixhoorn terug naar de haven en een andere, wat ook op een boot van Dixhoorn lijkt, komt juist van de andere kant aanvaren en ankerd diep in de vaargeul en ik besluit iets veder naar het ondiepe te gaan, met het oog op de avond en ik anker op 10m en als ik naar voor loop om te ankeren, verschiet ik me toch, komt er een bruinvis juist lucht happen, boven water, recht voor de boot. Iemand die dat ook al eens heeft gehoord, weet hoe dat klinkt, echt schrikken!!

Ik begin met vissen en dan is het wachten en pieren rijgen.

Avondvisserij Oosterschelde

Avondvisserij Oosterschelde

Hier kan ik kort over zijn, best wat vuil op de lijn en op 1,5u 3 mini scharretjes.

Intussen is er nog een andere boot bij die ander gaan liggen, zou dat een hotspot zijn? Ik besluit in het verlengde voor hun te gaan liggen op een meter of 17 en er loopt echt een gierende stroming, maar wat erger is, soms krijg je de hengel nauwelijks binnen van het vuil en ook 1 klein scharretje, mar geen scheefsmoel te zien. Ik heb zo een ontieglijke hekel aan vuil, dus weer verkassen, naar de andere kant, in de hoek bij het goesse sas aan de O15 op een talud van 8 naar 20 meter, dus kan beide kanten bevissen en al snel heb ik mooie aanbeten en vang ik een aantal mooie scharren.

Avondvisserij Oosterschelde

Avondvisserij Oosterschelde

Ik vang hier nog voor het echt donker is 8 mooie scharren, 1 wijting en 1 bot, maar daar kwamen we niet voor en het ziet er niet naar uit dat de tong het vanavond gaat doen. Heb nog even contact met Rob Thorsk, die vandaag gaat met een boot van Dixhoorn en ik zeg dat ik waarschijnlijk de ochtend niet zal halen en eerder naar huis vaar, maar even laagwater afwachten, voor ik beslis en vis eerst de leeglopers op en de verse zagers bewaar ik voor een kantsessie op tong, waar ik in mijn brein al een tijd mee bezig ben. Het barst trouwens van de geep rond de boot op het stilstaande getij, benieuwd of ze bijten in het donker, maar had niets bij. Inmiddels is het half 1 en geen beet meer gezien en de leeglopers zijn op, dus besluit op te ruimen en tegen 1u vertrek ik weer.

Avondvisserij Oosterschelde

Na een klein uurtje varen ben ik weer vlak bij de haven, dankzij de Lowrance gps, waar Dixhoorn standaard een lijntje in heeft gezet naar de haven en de boeien kun je gemakkelijk ontwijken, via het duidelijke scherm. Je moet natuurlijk wel op alles letten en vooral de eventuele scheepvaart in de gaten houden.

Avondvisserij Oosterschelde

Aan de steiger de spullen uitgeladen en net na 2u ben ik weer thuis.

Ik had natuurlijk gewoon door kunnen vissen tot daglicht en wat slapen in de boot, die er ideaal voor is, maar je kan toch beter thuis achter de gebreide broek liggen?

Spijt heb ik in ieder geval niet, was weer een ervaring die ik rijker ben, volgende maal, wat zeker is, i’ll be back Dixhoorn, zal toch meer in de buurt rond doodgetij zijn, altijd veel minder vuil en je kan veel lichter vissen dan nu met 200-300 gram.

Met de 5 ons zagers, kan ik iig een paar uurtjes van de kant vissen.

Zou het die 2 boten op de eerste stek beter vergaan zijn?

Voor meer foto’s

Zie ook Onze Facebook Pagina

We zouden het erg op prijs stellen als u een like geeft, voor onze pagina en de verslagen, om verder te groeien in de toekomst!

Groetjes Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Nico > mei 9, 2020

  Antwoord

  Hoi Peter. Alle eerst weer prachtige foto’s gemaakt en met een zeer leuk verslag er bij.Jammer dat die vis niet aanwezig was waar jij op hoopte maar toch nog mooie scharren na boven gehaald. De volgende keer meer succes toegewenst als je van de kant af ga.

  Groetjes de Zeehondetemmer.

 2. Henry > mei 9, 2020

  Antwoord

  Hey kapitein Peter,

  Ondanks net voor sprintij toch 8 mooie scharren en ene wijting aan boord takelen,
  er zijn vissers die minder vangen!!Met ene halve kilo zagers kun je sowieso nog verschillende uurtjes van de kant genieten en misschien daar wel enkele scheefsmoelen haken.Voor nu toch weer genoten van je verslag, veel plezier en een goede vangst bij je volgende sessie.

  Groetjes, Henry

 3. Leen > mei 9, 2020

  Antwoord

  Je heb de smaak weer te pakken lees ik
  Groetjes

 4. jack Jozen > mei 9, 2020

  Antwoord

  Hoi Pedro jammer daar waar je voor ging er niet was,maar je hebt toch weer kunnen genieten van op het water zijn. Het verslag is in ieder geval weer perfect en de foto,s ook,en je hebt ook nog voor twee pannen vis voor de schar en nog voor de Bot Hi.heel veul groetjes Jackie.

 5. Rob Torsk > mei 9, 2020

  Antwoord

  Hey Peter,
  Wat jammer dat de tong het niet deed.Het heeft ook weinig zin om te blijven als er constant troep aan je lijn hangt zonder vis.
  Dat hadden wij vandaag ook met het opkomende water.Binnen 10 minuten alle haken leeg en dan 10 minuten bezig om alles eraf te pulken.Volgende keer beter zullen we maar zeggen.

 6. Gino > mei 9, 2020

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Je hebt de smaak weer flink te pakken zie. Spijtig dat je favoriete vissoort het liet afweten, maar toch weer mooie scharren gevangen. Ja het vuil is een pest als je aan het vissen bent. Mooie foto’s weer en verslag idem dito. Op naar het kantvissen. Succes verder!

  Grtjs Gino

 7. Elddrt > mei 10, 2020

  Antwoord

  Ha Peter
  Toch weer lekker gevist man. En dan ook nog de mooiste boot van de dixhoornvloot . Ideale boot als je alleen of met zn tweeën bent . Jammer dat de vangst tegen viel . Volgende keer beter . Groet , Eldert

 8. Frank > mei 10, 2020

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Zo een grote bruine vis die in uw gezicht blaast dat is schrikken, geloof ik direct.
  Jammer van de scheefsmoeltjes maar toch weer een portie scharren.Goed gedaan makker.
  Veel succes als je van de kant gaat.

  Groetjes Frank

 9. Stefan > mei 10, 2020

  Antwoord

  Hoi Peter, je hebt de smaak weer te pakken, goed te zien dat het goed gaat en het vertrouwen er ook weer is om er lekker op uit te gaan, alvast succes met je kantsessie

 10. hugo > mei 11, 2020

  Antwoord

  Hallo Peter,

  Jammer dat de tongen geen zin hadden om mee te werken,maar je hebt toch weer je visje weten te vangen.Van het vuil in de Oosterschelde kan ik mee spreken ge krijgt er gespierde armen van ha ha.Succes bij je volgende visdag.

  Groetjes Hugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *