Home Strand en kantvisserij Tong vissen in de Europoort met Ron Tak

Tong vissen in de Europoort met Ron Tak

Advertenties

Woensdag 12-11, had ik afgesproken met Ron, van Partyservice/slagerij RonTak te gaan vissen op de najaars tongen in de Waterweg, waar ik reuze naar uitkeek. Was al wel een keer met zijn worstendraaier Henk gaan vissen, maar nog nooit met Ron zelf, dus volop leut in het verschiet.

Het zou me het avondje worden, moet nu nog lekker na lachen! Rond half 5 vertrekken we na een glaasje fris.

Tongvissen in de Waterweg met Ron Tak

Om kwart voor 6 staan we op de stek en ik ga links staan en Ron rechts van mij, een 10 meter uit elkaar en voor dat Ron zijn 2e hengel heeft in geworpen heb ik al beet en de eerste mooie tong voor mij is een feit.

Tongvissen in de Waterweg met Ron Tak

Ondertussen heeft Ron ook al beet en er moet een schaar aan te pas komen, om de haak uit de veter te knippen en ik lig in een deuk van het lachen en Ron zegt heel droog, het lachen zal jou nog wel vergaan sebiet!

Tongvissen in de Waterweg met Ron Tak

Waar ik ook weer om moet lachen, maar dat had ik beter niet kunnen doen en ondertussen stromen de leuke reacties op mijn eerste gevangen tong binnen op facebook en de leukste vond ik toch wel, dat je van najaars tong impotent kan worden, nou ik kan je zeggen, dat het dan in ieder geval langer dan 12 uur duurt, voor de impotentie op gang komt!

Ondertussen is Ron ook aan het vissen en bij hem blijft het verdacht rustig en ik vang een doublet botten en even later een grote bot, die op de foto mag.

Tongvissen in de Waterweg met Ron Tak

Dan als het water een uur aan het af gaan is, wordt het erg rustig en Ron krijgt telkens grote aanbeten, die hij niet kan verzilveren of het zijn kleine steenbolkjes en dan houden we een praat/lach pauze en hij begint te vertellen, terwijl we de door Ron meegebrachte drumsticks en spareribs aan het nuttigen zijn, over een pannetje Erwtensoep pas geleden, die zuur was geworden, he Henk?

Ron zijn hengel staat ineens te klapperen en hij vloekt en rent er naar toe en ik zeg, voor de grap, wil jij er geen 3 tegelijk vangen? Dus hij wacht nog een tijdje en een 10 minuten later begint hij toch met draaien en zegt heel serieus, da is n grote hoor en wat blijkt een triplet tong aan de maat!

Tongvissen in de Waterweg met Ron Tak

Hij is blij, jonge, ik heb nog nooit zo’n enthousiasme gezien bij iemand, zijn lach word breder en breder en zo stil als hij juist was, zo luidruchtig ineens! Maar dat is menselijk.

Dan zegt hij, die triplet zat wel aan een lijntje van brouwers en niet aan een van jou, dus ik laat hem de genomen foto zien  en wat blijkt?

Aan zijn andere hengel zit ook vis en een maat wijting komt boven en mot je die lach zien?

Tongvissen in de Waterweg met Ron Tak

Godver, ik ben steeds stiller aan het worden en hij doet er nog een schepje bovenop en vangt nog een doublet dikke tongen!

Tongvissen in de Waterweg met Ron Tak

Poeh, 2 tongen van 35 cm, voor Ron.

Dan ineens stoppen de aanbeten bij Ron en hij laat wat vis door naar mijn kant en als ik dan een doublet tong/bot vang, vraagt Ron, zal ik een foto maken? Nou hij heeft er 3 gemaakt, maar goed dat ik er zelf ook nog 1 heb gemaakt, want bij die van hem sta ik niet op, maar wel een dikke vinger voor de lens, man man, wat een miserie!

Tongvissen in de Waterweg met Ron Tak

Weer een mooie beet bij mij en een gul van 39 cm, komt aan de kant.

Tongvissen in de Waterweg met Ron Tak

Even later weer een tong voor mij.

Tongvissen in de Waterweg met Ron Tak

Dan na lang wachten heeft Ron ook weer op beide hengels beet en de eerste brengt een ondermaats tongetje en de andere voor het eerst vis op de onderlijn die niet van mij is, een triplet steenbolkjes!

Tongvissen in de Waterweg met Ron Tak Tongvissen in de Waterweg met Ron Tak

Ik vang me dan helemaal lens aan bolkjes en botten.

Tongvissen in de Waterweg met Ron Tak

Als Ron weer eens gaat draaien, brengt hij voor de 2e keer de lijn mee van zijn andere hengel, maar ook een tong en een bolk, maar dan is het wel veel knippen en knopen!

Tongvissen in de Waterweg met Ron Tak

Dan weer klaar met de aanbeten, tja af en toe een bolkje, meer brengt het niet en rond 11 uur gooien we voor het laatst in en ook de laatste hengels brengen niets meer en we ruimen op. Ook dan is het nog volop lachen geblazen, tijdens het opruimen en als we dan eindelijk gaan rijden, gaan ook zo langzamer hand, de snoepkes, die al een half jaar op het dashboard liggen, in de soms brandende zon, een keer op, wat een eet en snoeplust heeft die vent!

De rit is zo gezellig, lachen man en voor we het weten staan we weer bij mij thuis en nemen we afscheid, na een werkelijk fantastische avond, die we nog dikwijls over mogen doen, wat mij betreft!

Ron had 7 tongen, waarvan 6 goed aan de maat en ik had er 3 aan de maat en een gul en samen hadden we veel bolkjes en botten, op een eigenlijk slecht getij voor deze plek! De gul liet het op eentje na volledig afweten!

Groetjes Peter

Voor meer foto’s

Zie ook Onze Facebook Pagina

We zouden het erg op prijs stellen als u een like geeft, voor onze pagina en de verslagen, om verder te groeien in de toekomst!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

9 reacties

 1. zeehondentemmer > november 13, 2014

  Antwoord

  Hoi Peter en Ron.Zo te zien op je foto”s is het nog goed gegaan met vangen. Wat een leuk verslag van je met mooie foto”s er bij en ook
  veel gelachen samen. Daar ga je ook uit eindelijk voor weg met mekaar.

  Groetjes Nico

 2. jack > november 13, 2014

  Antwoord

  hoi samen die hakkie takkie kan er ook wat van, met de tong hadden jullie het beter voor elkaar dan wij, zo te lezen zaten jullie op dieper water ik hoop dat het met de wijting en de gul de goeie kant opgaat

  gr jack

 3. Peter(Fishguppy) > november 13, 2014

  Antwoord

  Juist veel ondieper Jack!

  Groetjes Peter

 4. Frank > november 13, 2014

  Antwoord

  Hoi Peter en Ron,
  Mooie vangsten zijn dat ,en met de drie tegelijk,amaai men armen .
  t’Was ook mooi weer,en een goed stukske vlees erbij,kan alleen maar plezant zijn .
  groetjes Frank

 5. leon > november 13, 2014

  Antwoord

  Hoi Ron en Peter,

  Zo das nog mooi zoveel tong!! mij noh niet gelukt dit jaar helaas…
  Leuke foto,s en verslag!
  Die Ron is niet voor niks slager…!!:-)
  Vanavond ook eens een poging wagen aan het strand!

  Grtjes Leon

 6. Pinochat42 > november 13, 2014

  Antwoord

  Whoow, kan me voorstellen dat jullie super veel gelachen hebben. Mooie vangst ook hoor. Triplet tong is mij nog nooit gelukt. Ik ben jalours op die Ron. Nou jongens jullie kunnen weer een keertje lekker eten
  Groetjes, Frank

 7. srandjutter > november 13, 2014

  Antwoord

  HO: Peter en RON.
  wat een mooie foto:s met de vangsten en dat mag er wel wezen ga zo door van mijn kant de rest volgd de kriebels krijg ik ook al om aan de waterkant te gaan als het mee zit om wat te vangen succes.
  gr Jan

 8. Luc > november 13, 2014

  Antwoord

  Hallo Peter en Ron,
  Ik kan me best inbeelden hoeveel pret jullie beleefd hebben. En nu nog steeds tong vangen ginds, echt mooi. Leuk verslag met mooie foto’s.
  groeten, Luc

 9. ron tak > november 14, 2014

  Antwoord

  hoi peter,wat een avond.
  lekker weer ,veel tong en veel lachen,
  wat wil een mens nog meer.

  bedankt voor de mooie stek en volgende keer gaan we op de gul.

  groeten ron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *