Home Strand en kantvisserij Vissen in de Europoort, met Arno Jacobs

Vissen in de Europoort, met Arno Jacobs

Advertenties

In Arno zijn vakantie in Zeeland, was onze afspraak door omstandigheden mis gelopen, maar dinsdagavond 25-08, kwam dit goed, afgesproken op een stek in de Europoort, om 21u en Arno stond al op mij te wachten, terwijl ik bijna een half uur eerder was, dan afgesproken! Hoezo fanatiek? Het kantvissen was al weer een tijdje geleden voor mij, dus reuze zin erin! Na 9 uur gaan de hengels te water en we hebben al erg snel, in de plenzende regen beet, allemaal botjes, wat de beten zijn, daar komen we niet voor. Volgens Arno zal het om 9.15u droog worden en dit klopt ook, dan kunnen we pas lekker vissen en ik vang al snel de eerste maatse tong.

Vissen in de Europoort, met Arno Jacobs

Arno vangt er ondertussen ook 1 en is met zijn 2e bezig, dus maar gelijk 2 op de foto.

Vissen in de Europoort, met Arno Jacobs

Het is alweer snel mijn beurt.

Vissen in de Europoort, met Arno Jacobs

Ze zijn niet overdreven groot, maar wel goed aan de maat. Dan om 10 u, weer regen, voor een kwartier, dus weer zeiknat. Dan komt de harde vloedstroming erin en is het even niets en dan bijt Arno het spits weer af, met een tong.

Vissen in de Europoort, met Arno Jacobs

Ook ik mag er nog een vangen.

Vissen in de Europoort, met Arno Jacobs

Dan is het helemaal klaar en moeten we wachten tot het water een uur is aan het afgaan en dan vangt Arno er een van rond de 30 cm, maar hij heeft ook zijn eigen lijn bij, helemaal in de knoop, de wiphlash op zijn molen en dat wordt knippen en knopen.

Vissen in de Europoort, met Arno Jacobs

Het lijkt er even op, of het nu gaat beginnen, klapperende toppen aan de lopende band, maar veel botjes en dan ineens vangt Arno een doublet, met een maatse en ondermaatse tong.

Vissen in de Europoort, met Arno Jacobs

Ook ik vang er weer een.

Vissen in de Europoort, met Arno Jacobs

Dan terwijl ik bezig ben met beazen van mijn reservelijn, een beet, op de hengel die ik juist heb terug geworpen, niet normaal, hij komt van de grond van achteren en Arno snelt toe om hem vast te houden, ik ga rustig door met aanazen en Arno roept, dit is niet normaal Peter, dat is een grote vis, ik roep terwijl ik aan het draaien ben, een hele mooie gul, denk ik, maar af en toe gedraagt hij zich anders en pas 10 meter uit de kant weet ik waarom, het is een zeebaars en hij wil er telkens van door en ik ben blij, als hij uit het water is, maar dan ben ik er nog niet, want hij is te zwaar om omhoog te trekken, gelukkig gaat Arno hem snel halen en wat is ie mooi, een bonk zilveren spieren!

Vissen in de Europoort, met Arno Jacobs

Vissen in de Europoort, met Arno Jacobs

Gewoon op de oranje afhouder en het voelt als wraak, voor de grote baars die ik op mijn boot vorige week had verspeeld!

Het is voor mij, net geen pr, hij blijft juist onder de 65 cm!

Vissen in de Europoort, met Arno Jacobs

Ik ben erg blij en ook Arno is erg blij voor mij.

Hierna vangen we beiden niets anders meer dan kleine botjes en we raken erg snel door ons aas heen, kweekzagers, gehaald bij Mario op het “heike”. Fantastisch aas!

Resultaat, Arno 6 tongen en ikzelf 4, was niet echt best, maar het is nu natuurlijk de tijd van kommer en kwel, met de vele regenval en eind augustus, nog een paar weekjes en de vangst zal weer aantrekken!

Als we alles hebben opgevist, breien we er een eind aan en nemen we afscheid. Tot de volgende Arno!

Groetjes Peter

Voor meer foto’s

Zie ook Onze Facebook Pagina

We zouden het erg op prijs stellen als u een like geeft, voor onze pagina en de verslagen, om verder te groeien in de toekomst!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. gijs > augustus 27, 2015

  Antwoord

  Peter/Arno,

  Leuk gevist hoor. Het is idd niet veel op het moment. Ik ga zondag op maandag er nog een keer op uit. Hopen dat minder zoet water helpt bij de vangsten!

  Eet smakelijk van je schitterende baars!

  Gijs

 2. jan > augustus 27, 2015

  Antwoord

  Goed gedaan: Peter&Arno.
  wat een mooie vangsten van jullie kant en die zeebaars dat zijn ze prachtig.
  ik zal zeggen niet op houden .
  succes van deze kant MVG. de STRANDJUTTER.

 3. Nico > augustus 27, 2015

  Antwoord

  Hallo Peter en Arno.
  Wat een prachtige zeebaars heb jij naar boven gehaald. En ook leuke tongen en dan kan je avond niet meer stuk dan en leuk verslag ook weer van gemaakt.

  Groetjes De Zeehondentemmer

 4. jack > augustus 27, 2015

  Antwoord

  hoi Peter en Arno wat een avond mannen toch een mooi portie vis dan nog zo,n super zilverrug, regen erbij stroming van alles wat maar ook lekker ontspannen ik hoop het binnenkort ook weer mee te kunnen samen met de pastoor gr jack

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *