Home Gastvissers Vissen in de Europoort

Vissen in de Europoort

Advertenties


Hallo allemaal Het is alweer veel te lang geleden dat ik iets van mezelf heb laten horen, maar ben er nog steeds. Maar eerst wil ik Johan en Peter nogmaals feliciteren met de geslaagde operatie. Ik hoop dat het herstel voorspoedig zal gaan en dat de 2 broers snel weer kunnen gaan vissen en jagen. Heren PROFICIAT.

2012 ben ik begonnen met mijn eerste sessie in Februari, op het eind van de Landtong in Rozenburg samen met mijn broer. Op deze lokatie kon ik mijn 2 nieuwe Penn Surfblasters 8000 opgespoeld met 10/100 gevlochten lijn gaan uitproberen.

Vissen in de Europoort

Ze kosten een paar centen, maar dan heb je ook wat en het zijn 2 echte werkpaarden, en op hengels van 5m gaat het werpen en inhalen lekker soepel.

Vissen in de Europoort Vissen in de Europoort

Na een paar uur nog geen beet hebben gehad zijn we naar de Mississippihaven gegaan. Daar aan gekomen was er een wedstrijd aan de gang, dus hebben we even gekeken en een praatje gemaakt. Er werden veel wijtingen gevangen en het merendeel was onder de maat. Dus hebben we besloten om maar op de kop van de haven te gaan zitten. De vangst op de kop was alleen maar ondermaats. En met de stevige wind voelde het niet echt fijn aan.Dus besloten om ergens anders te gaan vissen. De keuze was al snel gemaakt, en zo gezegt zo vertrokken naar de PPGB. Daar aangekomen was het best druk, maar toch een plekje gevonden en gaan vissen. Mijn broer ving de een na de andere wijting en ik had alleen maar pech. Continu vast zitten en het omdonderen van mijn steun. Dus mijn gezichts uitdrukking zakte al heel snel en zeker toen het bovenste deel van mijn hengel brak. Maar ja, niks aan te doen en verder vissen met een hengel. Op het eind van de middag had mijn broer 23 wijtingen waarvan 6 maatse en ik 0,0 vis. Op donderdag 3 April vroeg opgestaan om weer een poging te wagen in het Europoort gebied. Deze keer alleen. Ik had er al een zwaar hoofd in omdat het die week veel geregent had, maar het aas was besteld en er moest gevist worden. Aangekomen bij Rozenburg onderlijnen het water in en een bakske koffie ingeschonken en wachten op de eerste aanbeet. Die liet lang op zich wachten, en krijg je beet is het een botje van 28cm, maar mager tot op het bot en zag er ziekelijk uit. Dus retour Waterweg. Na een paar uur geen beet te hebben gehad (te veel zoet afvoer) ben ik vertrokken naar het Beerkanaal.

Vissen in de Europoort

Daar aangekomen zaten er al 2 mannen te vissen, en ben ik tussen beide gaan zitten. Lekker genieten van de scheepvaart, want wat zijn het toch wolkenkrabbers die voorbij komen en parkeren zonder moeite achteruit de havens binnen. Schitterend.

Vissen in de Europoort Vissen in de Europoort Vissen in de Europoort Vissen in de Europoort

De vangsten deze dag bestonden uit 1 ondermaatse gul 30cm, 4 ondermaatse wijtingen, 2 ondermaatse botjes en een maatse schar.

Vissen in de Europoort

Afgelopen vrijdag 1 Juni ben ik samen met mijn broer weer naar het Europoort gebied gegaan om te kijken of de tong en zeebaars er al waren. Gekozen voor ons plek bij Rozenburg. Gewapend met 3 ons pieren en 6 ons zagers begonnen we aan onze eerste nacht sessie van dit jaar. Onze gedachten waren positief ingestelt omdat het lekker warm was geweest afgelopen week en er was weinig zoet afvoer. Al snel kregen we tikjes op de toppen, maar het was iedere keer niks. Zo bleef het de eerste 2 uur, tikje, niks, tikje, niks, tikje, niks. We snapte er niks van totdat ik de eerste boosdoender aan de haak kreeg. En jawel hoor, hier is ie dan, de enige krab die heel het jaar kou heeft “DE WOLHANDKRAB”. Het was best een grootte, maar we waren er niet echt blij mee. Totaal kregen we 4 krabben op het droogen, en veel krabben die er net aan de waterlijn afgingen.

Vissen in de Europoort

Later die avond vingen mijn broer en ik allebei nog een zwartbekgrondeltje. We hadden al lang in de gaten dat het geen top avond zou gaan worden, maar bleven toch hopen op die ene (die nooit kwam). Mjn broer ving deze avond nog 2 botjes waarvan de grootste 32cm was, en ik ving nog een paling van een kleine 36cm, die weer netjes terug is gezet in het water.

Vissen in de Europoort

Het eerste half jaar van 2012 is voor mij nog niet goed begonnen, met veel pech en op de verkeerde plek op de verkeerde tijd. Maar ja, ik ben dan ook het (loze) vissertje, Hahaha. Ik hoop dat het 2de helft van 2012 meer geluk brengt. We zullen zien. En als ik ga of ben gaan vissen, zal er zeker weer een verslagje komen.

Gr. Johan het (loze) vissertje

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

1 reacties

  1. Peter(Fishguppy) > juni 4, 2012

    Antwoord

    Hoi Johan(het loze vissertje), het is me nog gelukt om het te plaatsen, voor de taxi er was, mede dankzij jou aanduiding waar de foto’s moeten komen, dit zorgt voor een gemakkelijke manier van plaatsen!

    Mooi verslag en een mooi setje molens!

    Groetjes peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *