Home Gastvissers Vissen in de Waterweg, met Bram

Vissen in de Waterweg, met Bram

Advertenties

Dag Peter,

Gistermiddag van 12 tot 19 uur gevist op de waterweg. Laag 12:30 tot 14 uur, hoog 19 uur. Was de eerste keer dat ik daar ging vissen. In Maassluis, hengelhuis, lekkere stevige pieren gehaald. Verder had ik nog mesheften en tappen. Het plan was om met het pondje over te steken naar Rozenburg, de landtong en voor de sluisdeuren te gaan vissen maar de pierenverkoper gaf ons enkele tips om het eens aan de kant van Maassluis te proberen. Vanaf waar het pondje oversteekt, een kleine 300 meter naar rechts en vanaf daar tot aan de hoge appartementen ligt een groene strook van ongeveer 200 meter. Daar wordt al een tijd goed gevangen en verspeel je het minste materiaal. Hij liet een kaart zien en je ziet dat precies in dat stuk minder stenen ver van de kant in het water liggen. 50 meter gooien is voldoende en het is daar dan al 22 meter diep. Bijna overal in de waterweg moet je minimaal 90 meter ingooien om over de steenstort te komen en wat dieper te kunnen vissen.

Vissen in de Waterweg, met Bram

Er stonden een paar vissers en ze hadden al wat gevangen. Helaas was het een dag waarin het tij een schommeling maakt. Eens in de zoveel tijd is dat zo dat het bijvoorbeeld zoals nu laag is en dan iets omhoog gaat en dan een uurtje later nog iets lager. Of dit de reden was dat er niet veel gevangen werd weet ik niet. Maar ik ving een stuk of 3 bolkjes aan het begin om 12 uur daarna was het water dus heel lang laagtij en ving ik niets.

Vissen in de Waterweg, met Bram

Pas toen het donker werd om 17 uur ving ik een leuke gul van 40 cm. Gevist met jojolijnen met 2 pieren en een mesheft cocktail.

Vissen in de Waterweg, met Bram

Mijn verwachting was groter dan de resultaten maar dat mag de ervaring van een mooie visdag op een nieuwe stek niet drukken. Mega veel en grote boten bleven af en aan langs varen. Daar kan je al een hele dag al zonder verveling naar kijken. Het blijft vissen.

Groet, Bram Wisse

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > november 29, 2014

  Antwoord

  Hey Bram,
  leuk verslag en volgende keer beter, het is niet altijd prijs met het vissen.
  Hopelijk heb je een beetje rust kunnen vinden?

  Groetjes Peter

 2. Boudewijn > november 30, 2014

  Antwoord

  Hoi Bram,
  Waar je aas hebt gekocht, deze man stond in het visblad met een heel artikel over deze stek. Dit is een van de beste stekken.
  Als je verder rijdt naar de schenkeldijk (afslag Hoek van Holland)bij rotonde richting maassluis.).Gelijk rechts is de schenkeldijk. Helemaal rechtuit dan naar rechts (poorterhaven).
  Auto op de parkeerplaats.Noorderwind of Noord oost.

  Goede vangst.
  Wil je meer weten over die kant mail me maar.

  dvg

  Boudewijn

 3. zeehondetemmer > december 1, 2014

  Antwoord

  Hoi Bram. Toch leuk dat jij wat heeft gevangen niet dan en ook een leuk verslag van je. En ook mooi van Boudewijn dat hij wat over die stek daar wil mee delen.

  Groetjes Nico

 4. Bram > december 8, 2014

  Antwoord

  Ik lees nu de reacties. Bedankt hoor. We gaan het zeker eens proberen daar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *