Home Gastvissers Westkapelle

Westkapelle

Advertenties


De Visexpert vs. Waterboy Danny door de Visexpert

Na mijn succes van afgelopen woensdag samen met Peter, begon ik weer hebberig te worden. Het tij zou vandaag ideaal zijn voor Westkapelle namelijk laag water tussen 23:30 en 00:00. En na het lezen van het bericht van de Haagse Tongenmepper te Westkapelle, werd de drang naar de waterkant simpelweg te groot. Dus wat doe je? Juist, je geeft toe aan je verslaving. Je scoort wat aas, kijk nog een keer op teletekst voor de weerstomstandigheden, waarbij gezegd moet worden dat vandaag de wind N/O 3 was, wat niet als erg gunstig beschouwd kan worden, en stap vervolgens in De Visexpert mobiel.

Het was de laatste tijd erg druk geweest met vissers op Westkapelle, dus was ik genoodzaakt om extra vroeg van huis te vertrekken om zodoende de drukte voor te zijn. Op de site had ik vernomen, dat ook Waterboy Danny richting Westkapelle was vertrokken. Een leuke gelegenheid om kennis te maken, dacht ik zo.

Na 1 uurtje rijden gearriveerd op Westkapelle en geloof het of niet, slechts een paar geepvissers te bekennen en voor de rest was de dijk leeg. Snel de spullen in orde gemaakt en dan stopt er een auto naast me. Een Belgische meneer samen met zijn zoon ook opzoek net zo als ik naar de tong. Na hem van alle informatie voorzien te hebben, besluit deze meneer plaatst te nemen in het vak naast mij.

N/O kracht 3

Terwijl ik mijn spullen in het juiste vak deponeer, zie ik een eindje verderop een bekende zitten van de site, dus gelijk maar effe op af gestapt. Waterboy Danny was al begonnen met vissen. Even elkaar de handen geschut en ik nodig Danny uit om de rest van de dag/nacht in mijn vak plaats te nemen. Met zijn 2en vang je altijd meer als 1 en het is nog gezelliger ook.

Danny neemt plaats naast mij

Zoals te zien is op de foto’s zijn de weeromstandigheden erg veranderd sinds woensdag. Waar het toen nog bladje stil was beuken de golfen nu tegen de dijk aan. Ik verwacht dan ook helemaal niks voor zonsondergang, misschien een zeebaarsje maar meer ook niet. Dus veel lullen en weinig vangen. Maar dat maakt niet uit, want ik ben van alle markten thuis.

Dan word het een lange zit. Ik had Danny al verteld, dat het wachten is op dat korte moment dat de tongen beginnen te azen. Na heel wat beter gemist te hebben is het om 00:30 aan mij om het bal van de avond te openen. Paar kleine felle tikjes op mijn linkerhengel en dan vervolgens niks meer. Een typische Tongenbeet. Na geduldig gewacht te hebben besluit ik hem boven te halen. En yesss…deze hangt en duikt weer mooi weg vlak voor de kant in een laatste poging mijn lijn te sabboteren vlak voor de stenen. Maar helaas pindakaas (voor hem dan) deze jongen hangt en ik klats hem netjes over de stenen heen.


Mooie eerste tong

De eerste platte jongen van de avond is een feit. Dat geeft de burger weer moed laat ze maar komen, dacht ik. Ook Danny begin vanaf dit moment zijn visjes te scoren. Van een afstandje hoor ik hem roepen zeebaars, dus snel maar effe met het fototoestel daarheen gelopen.


Danny’s eerste van de avond

Rustig terug gelopen en zodra ik weer rustig wil gaan zitten heeft Danny no.2 er alweer aanzitten. Dus hop…hop… snel weer effe een fototje schieten.


Kort daarop zijn 2 de

Nu is het weer mijn beurt. Mijn hengel staat weer uitbundig te klapperen en word zowat uit de hengelsteun gerukt, weer een typische Zeebaars beet. Dus ik begin vol enthousiasme te draaien en die draait behoorlijk zwaar. Maar hij lost halverwege. En daar baalde ik best wel van. Ik had vandaag gekozen voor 1 onderlijn met haakno.7 wat achteraf te klein bleek voor de Zeebaars althans. Al balend vervang ik gelijk deze onderlijn. Dit mag natuurlijk geen tweede keer gebeuren. Dan is het weer een lange tijd niks. Maar krijg ik toch weer een klein beetje. Ik wacht 5 min. hopend op een tweede vis. Ik vis namelijk met 2 haken en er is altijd ruimte voor meer. Na 5 min geeft hij weer een paar mooie klappen en ik besluit op te halen. En zowaar mijn 2 de tong van de avond.


Wederom een leuk tongetje voor mij

Maar het is alles behalve goed vanavond. En ik baal ervan dat Danny nog geen tong heeft boven mogen halen. Op dit moment is het water al flink aan het komen en het water zit al bijna tegen de stenen aan. Gezien mijn ervaring uit de vorige sessie zou het nu moeten gaan gebeuren. En zowaar vangen Danny en ik tegelijk een Tong.


Mooie maatse Tong

Omdat mijn fotograaf druk bezig was met zijn eerste tongetje van avond schiet ik hem gemakshalve even zo. Maar het was weer een mooie maatse tong.(Pan formaat)


Danny’s eerste

Vanaf dit moment hebben we beide zoiets van dan zal het nu wel gaan gebeuren. Maar ook nu valt het weer stil. Het was eigelijk zo vanavond iedere keer als je dacht het word tijd om op ruimen, hing er weer een tongetje aan, dus was je weer min of meer verplicht om een halfuurtje extra te blijven. Omdat ik wel nieuwsgierig was naar de prestaties van onze zuiderburen is effe gaan buurten.

De Belgische meneer en zijn zoon waren flink aan het gullen klatsen geweest en hadden om precies te zijn 1 tong. Wel een mooie overigens. Maarjah daar word je niet erg warm van gezien de tijd die ze daar gezeten hebben. Dus al bekijk je het van deze kant deden Danny en ik het zo slecht nog niet.

Dan is het slotakkoord voor Danny. Zijn geduld van de avond werd beloond. En het brengt weer een mooie tong.


Danny begint er steeds meer zin in te krijgen

Hij spartelt nog een beetje tegen, maar ook deze jongen zal in de pan verdwijnen. Dan is het 3-2 nogsteeds in mijn voordeel. Maar na het zien van deze tong begin ik toch ook wel weer zin te krijgen om een tongetje te vangen. Helaas de koek is bij mij op en ik vang niks meer. Danny zorgt nog voor het slotakkoord en sleep op de valreep nog effe de dagprijs binnen.


3-3

3-3 dan maar, gezien de 2 Zeebaarzen voor Danny is de dagprijs voor hem. Maar ik ben gewend te verliezen in mijn sessies de laatste tijd, dus sportief als ik ben, leg ik de beslissing gewoon vast op een filmpje. Welke hier te zien is.

Omdat een verhaal altijd 2 kanten heeft klik even deze link voor Danny’s verslag.

Eindconclusie: Het was niet goed maar redelijk..Ik wijd dit toch aan de N/O wind en ook aan mijn aas. Het is beter om je aas 2 dagen van te voren in de turf te zetten..Ook was het aas wat ik had gekregen erg klein van stuk waardoor het makkelijk brak.. Ik denk dat dit de reden is, waarvoor ik vanavond een hoop aanbeten heb gemist. De dwarrellijntjes van Danny vond ik overigens wel heel mooi. Dus ik heb weer wat ideeen opgedaan voor de toekomst. In ieder geval een redelijk geslaagde Tongsessie, wat mij de 2 de nederlaag opleverde van de week. Enig lichtpuntje de stand tussen Peter en mij is weer enigsinds verkleint, maar nogsteeds 13-9 in zijn voordeel. En de stand tussen Nederland- Belgie was vanavond 6-1 en dat is best iets om trots op te mogen zijn:)…Reacties staan open…

M.vr.gr.

De Visexpert (www.devisexpert.nl)

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *