Home Gastvissers Vissen in Westkapelle

Vissen in Westkapelle

Advertenties

De proef op de som door de Visexpert

Zaterdag 31 Mei, de visspullen in de auto geladen voor een vissessie te Westkapelle. Ik ben deze week samen met Peter bezig geweest om wat vang-grafieken op de site te zetten, welke zijn te vinden onder algemene informatie. En het was vandaag hoog tijd om de proef op de som te nemen. Eerst even op teletekst gekeken en het zou vandaag lekker weer worden. De wind zou uit Noord/West komen bf.3 en het zou om 18:00 laag water zijn. Omdat ik eigelijk wel zin had om weer eens een dagsessie te doen, heb ik gekozen voor Westkapelle. Omdat ik denk dat je daar overdag net iets meer kans maakt op een visje als de rest van de strandstekken.

Tevens is dit 1 van de weinige stekken waar je zowel met hoog als met laag water goed kan vangen (volgens de grafiek). Ik had mijzelf voor genomen om +- 1 uur door te gaan na zonsondergang om zodoende nog een kansje te maken op een tongetje en te kijken of je hier ook met hoogwater leuk kan vangen.

Na wat aas opgehaald te hebben bij Peter, waarbij ik even moet melden, dat het aas er uitstekend uitzag “mooie grote zagers en stevige pieren”, doorgeknald naar Westkapelle.

Lichttoren te Westkapelle

Bij de lichttoren links afgeslagen en snel doorgereden naar de stek van bestemming. Snel de hengels ingetuigd en mijn beaasden onderlijnen weer naar de horizon gesmeten.

Blijft een mooie gezicht…

Om 3 uur precies gingen mijn loodjes te water. Zoals je op de foto kan zien heb je bij Westkapelle een stenen rand zitten. Hier heb ik overigens totaal geen hinder van ondervonden. Al denk ik wel, al is het water op het hoogste punt, je dan gebruik moet maken van loodlifters. Maar mensen die zeggen, dat je hiervan hinder ondervind is ronduit onzin. Wat me ook opviel is dat mijn werpafstand vergeleken van vorig jaar aanzienlijk was verbeterd. Vorig jaar krijg ik het lood nog niet uit het vak gesmeten, vandaag kwam ik er ruim voorbij.

Vandaag had ik me ook voorgenomen om met twee haakjes te vissen. Omdat je nu eenmaal de vis met daglicht, naar mijns inzien zover mogelijk uit de kant moet zoeken, diep water dus. En dan helpt het als je onderlijn zo kort mogelijk is. Vorige week zijn een paar vragen binnen gekomen, met watvoor onderlijn ik nou vis. Het is eigelijk heel simpel. Omdat ik vrij makkelijk ben, koop ik mijn onderlijnen gewoon in de viswinkel en gebruik dan meestal deze.


Arca onderlijntje…Haak no.6

Zelf heb ik de bovenste afhouder eraf geknipt, lus gemaakt deze aan me wartel gehangen + 1 ankerloodje van 175 gr. en smijtte maar. Zo simpel kan vissen zijn. En als de vissen nog willen bijten is het helemaal feest. Iets wat vandaag naar mijns inziens toch moeilijk zou kunnen gaan worden. De bodemvisserij is al een tijdje niks meer met daglicht. Zo moest ik vandaag ook weer effe wachten op de eerst vangst. Maar na een half uurtje had ik de eerste gehaakt.


Mooie zeester…zou het iets zijn voor in de pan???

Een mooie zeester, maar hier kan ik dus echt helemaal niks mee. Dus maar effe op foto en teruggezet, sinds mij de minimum maat niet bekend was.:).. Toch moest ik 1 uurtje wachten op mijn eerste beet. Een schitterende zeebaars aanbeet, die ik gigantisch mis. Omdat het te stil is met de beten, probeer ik iets nieuws. Ik besluit om met 1 hengel met cocktails te gaan vissen. De pieren schuif ik eerst op de haak en vervolgens op de draad om er vervolgens weer een stukje zager op de haak te doen. Dit heeft na 1 half uur succes. Mijn hengel word zowat uit het statief getrokken, niet normaal gewoon. Ik spring op en begin te draaien. Yessss vis…eindelijk…de cocktails werken zo te zien…Ook de vis geeft lekker sport aan de hengel. Eerst denk ik een mooie zeebaars van +- 50 cm maar bij het binnendraaien, zie ik tot mijn verbazing dat hij slechts +-30 cm is.


Klein krachtig zeebaarsje

Het is echt ongelooflijk dat zo’n klein beestje zo’n harde aanbeet geeft. Want de hengel stond echt zo krom als een hoepel. Maar ala.. de 0 was eraf en ik had gelijk goeie moed voor de rest van de dag. Ik moest gelijk terug denken aan me sessie van KNMR Westkapelle, waar ik ook begon met een zeebaars en later nog een mooie tong uit het water toverde. Snel me andere hengel ook van een cocktail voorzien. En al snel volgt een volgende beet. Dit was echt een beet van een platvis. Maar helaas ook mis. Dat gebeurt me niet vaak dat ik 2 beten om 1 sessie mis. Maarjah ook dit is vissen.

Dan is het wachten tot opkomend water en 1 uur na opkomen krijg ik weer een mooie beet. Sla aan en Yessss vis. Mijn Michel hengel staat weer lekker krom en met deze hengel voel je echt lekker of er vis aanzit. Ik draai snel binnen. En yesss…Tong…denk ik bij het zien van een plat wit buikje eenmaal dichterbij..zie ik tot mijn teleurstelling, dat ik een ordinair botje heb gevangen.


Een Tong look-a-like…

Dan is het een hele tijd niks en begint de duisternis in te treden. Het water is nu 4 tot 4.5 aan het komen en langzamer zeker begin ik de twijfelen aan het grafiekje, wat Peter en ik deze week hebben gemaakt en begin me moed te verliezen. Dan opeens komt de beet er weer in. Ik haal weer binnen en Yesss…Tong…wel een kleintje denk ik, maar maakt niet uit het is er 1. Eenmaal op de kant ontdek ik dat ik weer een oridinaire bot heb gevangen.


Een tongsyndroom heet zo iets…

Dit is nu al de 2 de keer van de avond, dat ik een plat wit buikje zie en ik gelijk aan tong moet denken. Het begint zo langzamerhand een obsessie voor mij te worden.:) Maar goed ik was al blij te zien, dat je hier voor het hoog water ook gewoon vis vangt. Kort daarop weer een hele flauwe aanbeet. Waarbij ik deze keer dacht, het zal wel weer zo’n botje wezen. Ik ga mezelf niet weer voor de gek houden. De vis een tijdje laten bijten en na 5 min. de hengel gecheckt. Tot mijn stomme verbazing geeft de vis onwijs veel weerstand en mijn hengel staat bij het binnen draaien werkelijk zo krom als een hoepel. Zou er dan een grote tong aanzitten??? Bij bovenkomst van de vis zie ik een rondvis…Ik moet eerst denken aan een grote zeebaars…Eenmaal op de kant zie ik een mooie maatse gul, wat waarschijnlijk mijn nieuwe P.R. Gul is tussen de 40 en 45 cm denk ik zelf. Niet indrukwekkend, maar ik vis bijna nooit op de Gul dus voor mij een leuke binnenkomer..


Nieuw P.R. Gul +- 42 cm

Dan begint het water hard te komen en is bij mij de pijp leeg. Ik weet zeker als ik blijf zitten ik zeker nog een paar tongetjes vang. Maar omdat het voor mij toch iedere keer 100 km rijden is besluit ik naar huis te gaan. Ik ben tevreden met wat ik heb en met mijn bevindingen. De grote klappers ga ik dadelijk maken als ik zomervakantie heb. Dus blijf het volgen zal ik zeggen.

Eindconclusie: Westkapelle is 1 van de beste stekken tot nu toe. Zoals de grafiek bij Algemene Informatie aangeeft kan je hier zowel bij hoog als bij laag water vangen en dat kan ik bij deze bevestigen.(Mits er voedselnijverheid heerst natuurlijk) Onderlijntjes heb ik niet verspeeld en je kan hier op lekker diep water vissen. Voor mij een ideale stek dus. Ook de variatie aan te vangen vissen is interessant hier, vind ik!!! Reacties staan open!!!!

M.vr.gr.

De Visexpert (www.devisexpert.nl)

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *