Home Gastvissers Stefan, vissen op Zeebaars, HvH

Stefan, vissen op Zeebaars, HvH

Advertenties

Hoi Peter en visvrienden,

 

Zondag 6 juni dit jaar voor het eerst een zeebaarssessie gedaan op de pier van Hoek van Holland.

Noordenwind kracht 3a4 in de rug, een heerlijk zonnetje en een ideaal tij, ’s nacht rond 01.15 uur hoogwater. De wekker vroeg gezet, vouwfiets in de auto en om 05.45 uur de 1e worp.

De 2e worp werd een dikke pruik en dit ging zo de rest van de ochtend door, 7 pruiken in totaal met 1 keer een lijnbreuk tijdens de worp en dus een dure shad armer, had er net een gloednieuwe gutsbait van spro aan geknoopt, verdorie.

 

2 maanden terug nieuwe (best dure) gevlochten lijn gekocht van zogezegd  hele goede kwaliteit, nou mooi niet dus, en aan mijn molen ligt het niet, gooi al jaren met gevlochten lijn op de zeebaars met dezelfde molen, nee, dit heeft de ochtend lelijk verziekt.

 

Het was erg rustig met vissers en ik kwam er ook achter waarom, heb helemaal niets zien vangen, zelf ook geen stootje gehad helaas. Vroeger was juni altijd goed en ving je altijd wel een baarsje, vandaag helaas dus niet. Heb veel afgewisseld met verschillende shads en twisters, maar het mocht niet baten.

Er waren trouwens ook nagenoeg geen bootjes bezig, ook opmerkelijk.

 

Nu maar weer kijken voor nieuwe gevlochten lijn, want er is vanochtend voor eur 40,– doorheen gejaagd (bijna 150 van de 200 m. weg denk ik) denk weer eens kijken voor Oosterse goedkopere, dit ging op de grote molens in de waterweg ook goed (tip van een maat).

 

Het kan in ieder geval volgende keer alleen maar beter, hopelijk gauw weer eens proberen.

 

Groeten,

Stefan

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Jeff > juni 6, 2021

  Antwoord

  Hé Stefan!

  Je bent er weer lekker vroeg op uit gegaan! Jammer van de afwezigheid van vis en de materiaal pech..

  Volgende keer beter

  Jeff

 2. Fishguppy > juni 6, 2021

  Antwoord

  Hey Stefan, je was er weer vroeg bij, hou ik ook wel van!
  Jammer dat je materiaal pech had, benieuwd welke lijn, hopelijk niet de WFT?
  Op een kleinere spinmolen heb je gemakkelijker een pruik, dan op een grotere, waar je constant zwaar mee indraait, dus zeer strak opgewonden, in tegen stelling tot het lichte spinvissen. Heb het zelfde meegemaakt in Denemarken op Zeeforel, op 2 spoelen een gigantische pruik.
  Beter toegewenst met de volgende sessie en dan hoplelijk met een mooie maatvis!

  Groetjes Peter

 3. Eldert > juni 6, 2021

  Antwoord

  Ha Stefan
  Zo vroeg op pad en dan vele euro,’s lichter en dan ook nog geen vis vangen … dat is balen man. Zie dan de dag verder nog maar weer vrolijk door te komen want dat straal je op de selfie wel uit. Volgende ronde meer succes man .
  Groet Eldert

 4. Hugo > juni 6, 2021

  Antwoord

  Hallo Stefan,

  Weer vroeg bij de pinken man. Wat balen man van al die pruiken niet normaal, en zuur van van al dat geld. Succes bij je volgende sessie.

  Groetjes Hugo

 5. Nico > juni 6, 2021

  Antwoord

  Hoi Stefan. Dat was balen voor je en gun je niemand hoor zoveel pech. Hoop voor je dat je snel weer de goede draad laat op zetten. En dan zo vroeg uit de veren en geen vis vangen maar toch een verslagje ingestuurd klasse hoor. En met leuke foto’s er bij en hopelijk voor je de volgende keer heel veel succes toegewenst dan.

  Groetjes De Zeehondentemmer.

 6. Gino > juni 6, 2021

  Antwoord

  Hoi Stefan,
  Hoeveel pech kan je hebben? Eerst het materiaal en dan nog vis die niet meewerkt… daar kom je dan zo vroeg voor uit je bed!
  Je heb toch weer lekker aan het water bezig geweest moet je maar denken.
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 7. Stefan Groenheide > juni 6, 2021

  Antwoord

  Bedankt mannen, voor de leuke reacties, de rest vd dag is verder top hoor, haha. Doet me heus niet zoveel allemaal, maar toch even het gevoel van het moment omschrijven hé. Peter, ik ben vergeten welke lijn het was, kwam van een bulkrol en zat op een andere lege rol zegmaar. Kan wft geweest zijn, maar van nu noem ik het eerder wtf!!

 8. Henry > juni 6, 2021

  Antwoord

  Hoi Stefan,

  Vroeg uit de veren en achteraf bekeken had je misschien beter in je mandje kunnen blijven liggen.
  Evenals Leen ‘n poosje geleden veel pech en materiaalverlies, iets waar iedere visser ontzettend van baalt.
  Helaas heeft iedereen wel eens van die dagen dat alles fout lijkt te gaan. Hopelijk gaat het je bij je volgende sessie wel lukken om ‘n mooie maatse baars aan de haak te slaan, ik wens je bij deze veel succes!!

  Groetjes,Henry

 9. ies > juni 7, 2021

  Antwoord

  Hallo Stefan,
  Was dus weer een pechdag, ik heb op de goedkopeklossen van de afhaal chinees ook veel pruiken op de kunst aas hengels gehad dus frees dat het niet veel uitmaakt . Peter beschrijft de reden perfect dus vrees dat er niet veel aan te doen is. Denk trouwens dat de vangsten binnen een maand aangaan trekken dar het eindelijk op voorjaar gaat lijken. voor de volgende sessie uiteraard de snoeiharde opklappers toegewenst.
  Groetjes Ies

 10. Jack Jozen > juni 7, 2021

  Antwoord

  Hoi Stefan.

  Wat een pechdag het enigste voordeel is dat je een dagje een frisse neus hebt opgehaald ,,want op deze manier lijkt me ook niet dat je een ontspannen dag hebt gehad. Maar ja het is en blijft vissen het hoort er allemaal bij maar je weet de aanhouder wint op naar de volgende sessie heel veul groetjes Jack.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.