Home Zeevissen in Denemarken en buitenland Zomer Kabeljauw in Langeland, Denemarken, met Frank en Sandra

Zomer Kabeljauw in Langeland, Denemarken, met Frank en Sandra

Advertenties

`s Nachts om 23.30 u, samen met mijn gezin, alweer voor de 15e keer richting Denemarken vertrokken, alwaar we `s ochtends om 09.30 u weer arriveerde bij mijn vriend Stefan van Osterskov 2000 in Langeland. We waren precies op tijd, omdat de vorige gasten van ons huis net op het punt stonden om te vertrekken. Wij waren weer klaar voor een 14 daagse vakantie. Zaterdag was een rustige dag omdat we moesten bekomen van de reis. ’s Avonds een schol gegeten en een paar halve liters bier gedronken in het restaurant aan de overkant.

Zondag van de kant gevist aan GulstavKlint, omdat het te winderig was voor met de boot. Slechts 3 botten gevangen. `s Middags naar Rudkobing geweest, winkeltjes kijken en een terrasje gepakt. Maandag van de kant aan Illebolle, wat al 5 mooie botten opleverde. `s Middags met de kinderen naar het bukkemosestrand geweest om te zwemmen. En toen nog even naar Svendborg naar Fotex (een reuze warenhuis), waar blijkt dat het onnodig is om veel etenswaar en drinken van Nederland mee te nemen, omdat Fotex te vergelijken is met de Macro in Nederland, en gewoon normale prijzen hanteerd. Dinsdag op de Gul met Karlheinz, een Duitse vriend, wat aardig wat vis opleverd, ongeveer 30 boven de maatse Gullen.

Karlheinz is in de wolken met zoveel vis

 
Als we terug aan de kant komen vraagt Stefan of ik `s middags met hem mee wil naar de wrakken. Op het eerste wrak heeft Stefan gelijk een doublet van 2 kabeljauwen van tegen de 80 cm. Ik vang zelf ook wel wat, maar ik kan niet op tegen de pilkerervaring van Stefan. Eind van de avond een mooie kluts vis welke ik allemaal mee mag nemen.

Ik ben erg blij met de vangst

Ik sta dan ook tot na de duister is ingevallen te fileren. Woensdag weer met Romy weg op de Gul, maar er staat teveel deining, dus na enkele Gullen gevangen te hebben gaan we richting de kant om voor het Radarhuis op de platvis te vissen, wat enkele zeer mooie Botten opleverd, ook zien we nog een koppel Bruinvissen rond de boot spelen, wat voor Romy een leuke ervaring is, ikzelf had het al vaker gezien.

Na het middageten weer even zwemmen en daarna lekker wat gedronken buiten op het terras bij ons huis. Donderdag met zijn allen vroeg op want het is mooi windstil weer, dus gaan we met zijn allen met de boot vissen. De kinderen vinden het een leuke ervaring omdat ze mogen sturen met de boot tot we op het platvisplek zijn, daarna het anker uit op 8,2 meter diepte en de pret kon beginnen.

Werkelijk de ene na de andere grote Bot.

Mijn dochter Romy heeft er op een gegeven moment 3 tegelijk aanzitten, waarvan er 2 ruim de 40cm passeren.

Een triplet prachtige zomerbotten gevangen door Romy
Vrijdag nog een keer van hetzelfde, veel platvis samen met Karlheinz, mijn vriend. `s Avonds een gebakken Schol gegeten in het restaurant aan de overkant van ons huis. Week 2: Zaterdag vroeg op en met Romy naar de groene ton gevaren om de kabeljauw te bevissen, maar er komt meer wind en deining, dus na enkele Gullen gevangen te hebben besluiten we om terug te gaan en in Rudkobing een broodje Hamburger te gaan eten. En dan om 13.30 kan de echte vakantie beginnen, want dan arriveren onze zeer goede vrienden uit Belgie, Frank en Sandra. Na dat hun zijn uitgerust van de reis, besluiten we om op restaurant te gaan met zijn allen. Op het menu staat een koud/warm -vis/vlees buffet, waar ook de rivierkreeftjes niet ontbreken. Dat is smullen geblazen voor een normale prijs.

(klik op foto voor vergroting)
Na het eten even met zijn allen naar Stefan zijn infrastructuur. Hij vraagt of we met hem wat willen gaan drinken in het restaurant, en die uitnodiging nemen we graag aan, dus de halve liters vloeien in overvloed,zoals ook de wijntjes.

Gezellig op het terras met onze vriend Stefan
Zondag ochtend om 7 uur staat Frank bij mij voor de deur om te gaan vissen. Wij varen naar de groene ton, om de wrakken te zoeken uit het boekje, maar we zijn teleurgesteld, want op de coordinaten van het boekje is geen wrak te vinden. Dus die staan niet goed vermeld. Enkele Gullen gevangen met natuurlijk aas, maar niet overdreven veel. Terug aan de kant staat Stefan ons op te wachten en vraagt of we met hem meegaan tegen de avond naar de wrakken,die hij feiloos weet te vinden met zijn GPS(juiste coordinaten). Op het eerste wrak vangt Stefan er gelijk ene van 82cm en 5kilo zwaar. Frank en ik vangen er ook wel maar kleinere, tot op het 4e wrak wat we bevissen, daar krijg ik een aanbeet als van een blok beton, en na een kleine 5 minuten hangt er naast de boot een van het zelfde formaat als die van Stefan, maar helaas, ik vergeet de gaf te gebruiken(zenuwen denk), en de Kabeljauw valt van de haak. De zenuwen gieren door mijn lijf van zo een gemiste vis, door zulke stommiteit van mij. Maar toch aan het einde van onze vistrip hebben wij bij Frank zijn huis de fileertafel vol liggen met mooie kabeljauw, waar we dan ook een tijd meebezig zijn, met gekheid en fileren en de dames en kinderen maar lachen, komt er ook nog een ander visser kijken,groen van jaloezie dat wij er zo veel hadden en hij niet.

 

 

Wat een mooie vissen
Die avond werd een latertje, waar het bier en de wijn in overvloed vloeide. Maandag met Romy en Frank weer op de kabeljauw, maar om de een of andere reden kregen we geen vis gevangen en verloren we heel veel materiaal door het vastzitten. Dus hebben we nog even op de platvis geprobeerd, met succes. Na de middag zijn wij naar Svendborg geweest en Frank en Sandra zijn op hun fiets van de cultuur aan het snuiven gegaan.

De mooie omgeving van Humble
Dinsdag is inmiddels de westen wind aangewakkerd tot windkracht 7 en dit blijkt te gek om verder dan 500 meter uit de kant te gaan, want je werd gewoon met boot en al weggeblazen, dus maar op naar de mosselplaat links van Bukkemose strand op 400 meter uit de kant, 8,2 meter diep. Het anker uit gegooit,de plek geprikt op de GPS,naar later zal blijken een goeie plaats. Het feest kon beginnen, met veel doubletten en een triplet van Frank.

Er zaten Botten bij van tegen de 50 cm. Na de middag zijn we met zijn allen naar Rudkobing gereden om daar winkeltjes te kijken, een een ijsje te eten, maar deze bleken zo groot dat je ze nauwelijks op kon.

(klik op foto voor vergroting)
Daar hebben we nog een stel mooie foto’s gemaakt van het beeldje van Rudkobing.

Woensdag weer naar de platvisstek die we gemarkeerd hadden op de GPS, als Frank z’n zomerbot. Weer veel vis en trossen met mossels voor bij de paella, van Sandra.

Hoe later in de week hoe groter de botten werden.

Er zater er al bij die de 50 cm overschreden. Donderdag stond er veel te veel wind, dus niet met de boot, maar ik ben even alleen van de kant geweest bij Lunby, en dat viel niet tegen, het is een plek om te onthouden voor de kantvisserij. `s Middags kwamen Frank en Sandra naar ons wat drinken, weer dolle pret natuurlijk. Vrijdag al weer de laatste dag,weer om 7 uur naar de platvisstek van Frank, en de laatste dag bleek meteen de beste te zijn, heel veel bot en schar en 2 gepen.

Na de middag nog bij Frank en Sandra op visite, en na gepraat over hoe goed de vakantie was geweest.

En `s nachts om 3 uur weer richting de Wouwse plantage vertrokken, waar we kort na de middag arriveerde.

Ik had na 2 weken vissen 4 koelboxen,waarvan er 2 vol zaten met kabeljauwfilet en 2 met bot. Frank had in 1 week 2 koelboxen van hetzelfde.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *