Home Gastvissers Douane controle a/b van de “Big Marlin”

Douane controle a/b van de “Big Marlin”

Advertenties


Na een weekje “Denemarken” met heel veel vis, zoals gewoonlijk op de dinsdag, weer de “Big Marlin” opgezocht. Met de schipper mee, waren wij met 7 man. Allemaal van de bekende dinsdagploeg.

Bij de aanlegsteiger waren er al opstappers aan boord van de “Zeearend” van schipper John Luchies. Even later –na een kopje koffie- gingen wij samen met de “Zeearend” de sluis in om geschut te worden. Eénmaal buiten werd door de “Big Marlin” koers gezet naar Westkapelle. Vlakbij de radarpost. Het was op de heenweg nog rustig varen, omdat er toch nog best wat golven waren, maar rond een uur of negen liet Dré Vriends het anker zakken.

Er stond een redelijke stroom met een getij van twee dagen voor springtij. Al vrij snel kwamen de eerste scharren aan boord.

Douane controle a/b van de “Big Marlin”

Douane controle a/b van de “Big Marlin”

Douane controle a/b van de “Big Marlin”

Vooral Jan had de smaak weer snel te pakker na een uitstapje in Turkije. Na enkele scharren pakte hij een mooie bot van 38,5 cm en die zou de hele dag de langste vis blijven.

Douane controle a/b van de “Big Marlin”

Met Leo ging het heel wat minder. Hij kende een trage start. Dat kwam, omdat hij van Jo op zijn “mieter” had gekregen en 2 weken er voor haar heerlijk bonbons had mee genomen. Die had Jo veel liever zelf opgegeten.

Mart ging vanouds weer “op de gul”. 3/0 heb ik er aan, zei hij. Bij het ophalen bleken het echter gewoon tweeën te zijn.

Douane controle a/b van de “Big Marlin”

Hans Anders kan misschien hier wel helpen!

In de loop van de middag zagen wij in de verte een ribboot van de Douane komen. Dré werd gecontroleerd en de redelijk grote hoeveelheid drank ontging deze heren niet. Allemaal door de mannen meegenomen, zei de schipper. Nou, dan zuipen die wel, was het antwoord. Daarbij wil ik wel opmerken: ze hoeven niet persé elke keer leeg, maar een “hartversterkertje” nemen wij wel regelmatig. Tenslotte moet je op oudere leeftijd het bloed een beetje dun houden.

Hierna moest iedereen zijn identiteitsbewijs laten zien en dat werd genoteerd. Iedereen aan boord had dit bij zich, behalve…………….Jawel, ik natuurlijk niet. Maar de mannen waren nogal schappelijk en lieten het bij een waarschuwing. Dus: een gewaarschuwd man telt voor twee!

Rond een uur of half vier, draaide de boot en was het gedaan met de vangst. 21 platvissen (schar) lagen er in mijn emmer. De buurvrouw van de schipper was er goed mee.

Op de terugweg moesten wij door de “maling” bij Westkapelle en dat zorgde er voor dat mijn blikje bier bijna 10 cm van de tafel kwam. Het werd dus een “kleintje pils”.

Zoals altijd was het weer een gezellig dag. Leo zag weer kans zichzelf uit de loterijpot te trekken en werd beloond met een visonthaaktang. Jan ging met een leuk hengeltje naar huis gesponsord door de hele ploeg door € 5,00 in te zetten. Zo’n zelfde hengeltje heb ik gebruikt op de gul in Denemarken. Dat verhaal houdt u van mij tegoed.

Een wat koude dag, zo nu en dan een zonnetje, veel geouwehoer, maar weer erg gezellig. Ik sprak deze week Mevr. Thieme nog (Dierenpartij) . Zij zei: dood geen haas, maar koop een chocolade paashaas. Dus: allemaal prettig paashaasdagen!

Kamperland,

16 april 2014/Ben Biondina

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

5 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > april 16, 2014

  Antwoord

  Hoi Ben,
  de borreltjes bij jullie zijn me nog bekent, was 4 maanden gestopt met drinken en ging met jullie mee en was gelijk weer aan de drank!

  Groetjes Peter

 2. Werner > april 17, 2014

  Antwoord

  Hey Ben,

  Weer een geslaagde dag geweest!
  Wordt vis eten met pasen..

  Groetjes Werner.

 3. Zeehondentemmer > april 17, 2014

  Antwoord

  Hoi Ben. het word inderdaad vis eten in plaats van eieren. Mooie vangst alweer van allemaal.

  Groetjes Nico.

 4. Alain Tulleneers > april 18, 2014

  Antwoord

  Hoi Ben
  Opletten met de chocolade paashaas i.v.m. de lijn.Mijn broer en vismaat Isi heeft een open hartoperatie ondergaan in januari.De sportvisserij staat dus op een laag pitje.
  Nog veel leute met de dinsdagploeg.Als het weer het toelaat varen we op 27 april met Dré.
  Groetjes Alain

 5. Ben > april 18, 2014

  Antwoord

  Hoi Alain,

  Ja, die lijn hè -:)

  Wens Isi van harte beterschap!!!

  Tot ziend of horens,

  Ben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *