Home Gastvissers Kees en Leon, kantvissen Westkapelle

Kees en Leon, kantvissen Westkapelle

Advertenties

Westkapelle 10 december 2020

De voorspelling van de weergoden zag er goed uit om op donderdag te gaan vissen aan Westkapelle. Geen regen (!), oost/zuidoosten wind en misschien nog wel een zonnetje 😊

Om 10 uur de verse zeepieren opgehaald bij Lobbezoo zeeaas en doorgereden naar Westkapelle. Om 11.00 daar aangekomen en er was nog volop plaats, laag water om 15.47 uur. We hebben een mooi plekje gezocht bij de vuurtoren waar de auto vlakbij de visstek geparkeerd kan worden.

Al snel lagen de eerste lijnen in het water. Leon viste met 3 haaks paternosters, 1 lijn met afhouders en 1 lijn met wapperlijntjes.
Ikzelf had beide hengels voorzien van een driehaaks onderlijn met wapperlijnen. 1 werd beaasd met verse zeepieren aan de andere viste ik een aascocktail van zoute tap met een strip makreel.
Om die cocktail goed op de haak te zetten is bindelastiek nodig. Ik heb van rvs 1 mm een paar hulpstukken gemaakt waarmee het opbinden van het aas een fluitje van een eurocent is.
Je rijgt het aas op de metalen pinnen, hangt de haak in het de uitsparing, afbinden met elastiek, haak uit de uisparing schuiven en de pin eruit trekken, supergemakkelijk!
Voor het vissen met alleen tap of wijting heb ik een hulpstukje gemaakt met 1 pin.

We hebben keihard staan vissen maar de vangsten vielen erg tegen. Af en toe een scharretje en een meuntje. Vrijwel alles was te klein om mee te nemen.

Ik heb ook een foto gemaakt van een mooie schar die ik ving, nu lijkt het net of er een heilschar aan de haak hangt, de vis lijkt groter dan Leon (die toch rond de 2 meter lang is…) Een mooie “per ongeluk” foto 😉

Leon ving net voor het donker werd ook nog een kleine zeebaars

Omstreeks 17.00 uur hebben we genoten van de mooie zonsondergang

Dat genieten duurde echter niet lang, het was nog niet donker of alle hengels stonden te rammelen.
De vis was massaal gearriveerd en ook  bij de overige vissers zagen we veel vis binnenkomen.
tripletten en doubletten aan de lopende band, 90 % te kleine wijting en ook af en toe een kleine schar. Opvallend was dat we ook een stuk of 10 meuntjes gevangen hebben. Die hebben we daar wel eens meer 1 gevangen maar zoveel nog nooit.
We hebben gevist tot 18.30 en hebben in dat laatste anderhalf uur tientallen vissen gevangen, de tel zijn we kwijtgeraakt maar het totaal zal ergens tussen de 30 en 40 gelegen hebben.

De aascocktails bleven erg goed aan de haak zitten, te goed zelfs want ik heb er in totaal maar 1 wijting aan gevangen. Na enkele keren ermee gevist te hebben weer overgeschakeld naar de zeepieren.

Moe maar voldaan zijn we na deze leuke sessie naar huis gereden, het was inmiddels na 19.00 uur dus gazzerop!!

Groeten,
Kees en Leon.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > december 11, 2020

  Antwoord

  Hey Kees, zoals gewoonlijk leest het weer als een mooi boek, met de nodige humor erin!
  Hoe kom je bij Westkapelle, gehoord of, na alle maleise van het stofhappen aan de Banjaard, gekozen voor de harde ondergrond dicht bij de visstek?
  Vanochtend las ik in een reactie bij het verslag van Gino, al iets over veel schar bij Westkapelle, maar ik weet uit ervaring, dat daar de schar nauwelijks komt, zo dicht onder de kant, wel als je met de boot op 400 meter ligt uit de kant, maar jij gooit maar 350 meter, dus……
  Denk toch dat je voor de schar meer zoutelande of Domburg, de verre en diepere vakken moet opzoeken, vanaf paalhoofd 7.
  Jammer dat jezelf niet op de foto staat Kees, met een mega vis, zoals we van jou gewend zijn.
  Groetjes Peter

 2. Henry > december 11, 2020

  Antwoord

  Hoi Kees,

  Een mooi verslag vergezeld van prachtige foto’s. Altijd fijn als je de auto vlakbij kan parkeren, scheelt ’n hoop gesjouw en als het gaat regenen lekker warm en droog met evt. ’n leuk muziekske. Qua aas verkiezen wij pieren en/of steekzagers , voorheen met het geepen reepjes varkenshart maar dat is al ’n hele poos geleden Het is zonder hulpmiddel meestal ’n heel gepruts om een coctail goed op de haak te binden.
  Het laatste anderhalf uur toch volop lol met continu rammelende toppen helaas alleen evenzo als bij veel andere vissers veel kleine wijting. Toch samen met Leon weer kunnen genieten van een leuke vissessie, veel plezier en goede vangst bij de volgende.

  Groetjes, Henry

 3. Paul (devisexpert) > december 11, 2020

  Antwoord

  Wat een mooi verslag en idem foto’s! Jammer dat de vangsten tegen vielen, maar toch even kunnen genieten daar!

  Groeten,

  Paul

 4. Eldert > december 11, 2020

  Antwoord

  Hallo Kees
  Mooi verslag . Zelf heb ik veel gevist daar maar nooit in Westkapelle zelf. Meestal in de zomermaanden ging ik naar Domburg de golfbaan, ( pffff ik krijg het al benauwd als ik denk aan die wandeling er naar toe. En later weeer terug.) Wat een takke eind was dat altijd. De wintermaanden was ik meestal bij Zoutelande of Nollestrand . De ene keer was ook wel beter dan de andere keer natuurlijk. Maar wat mij opviel was dat de dagen rond doodtij altijd slecht waren. De ene week ving je niks , de andere week was het super. Maar nu is alles anders . En zeeeeeeker niet slechter.
  Groet Eldert

 5. Gino > december 11, 2020

  Antwoord

  Hoi Kees,

  Mooie verslag en foto’s gemaakt van de sessie .Spijtig dat de vangst niet helemaal mee zat in Westkapelle .
  Had er nog thans gisteren goede verhalen over gehoord…zo zie je maar weer een echt VERHAAL dat ze iemand proberen wijs maken !Je weet niet wie je nog kan geloven heden ten dagen…niet bedoeld op de schrijvers hier !!
  Het was idd uit de wind een prachtig weertje en je heb in volle glorie die prachtige zonsondergang meegemaakt toch .

 6. ies > december 11, 2020

  Antwoord

  Hallo Kees,
  Weer iemand met een mooi verhaal en dito foto’s, de sfeer spat er hier ook vanaf. Het lijkt er op dat de vis elk jaar kleiner wordt en er minder maats wordt gevangen, Jammer maar is niet anders. voor de volgende sessie dan ook meer maatse vis toegewenst.
  Groetjes ies

 7. Stefan Groenheide > december 11, 2020

  Antwoord

  Hoi Kees en Leon, leuk verslag en mooie foto’s, jammer dat het merendeels ondermaatse vis was wat naar boven kwam, een gekend probleem op meerdere stekken, laten we hopen dat dit een mooie voorbode is voor de komende jaren met grotere vis.

 8. Jack Jozen > december 11, 2020

  Antwoord

  Hallo Kees en Leon je hebt er een prachtig verslag van gemaakt jammer dat de vis niet wilde mee werken maar ja de aanhouder wint dus op naar de volgende sessie
  Groetjes Jack.

 9. Hugo > december 13, 2020

  Antwoord

  Hallo Kees & Leon,

  Mooi verslag van jullie visserij daar aan Westkapelle, vroeger ging ik er in de zomer veel op tong in de zomer maar dat is al lang verleden tijd. Mijn winter stekken zijn het Nollestrand, Dishoek, Zoutelande en Domburg maar ieder zijn plekjes hé! In ieder geval toch een leuke sessie gevist spijtig van al de ondermaatse vis maar dat is niet anders op de andere stekken hoor. Succes bij jullie volgende trip.

  Groetjes Hugo

 10. jack Peelman > december 15, 2020

  Antwoord

  Leuk verslag met de nodige vindingrijke tips.

  Een heilschar hahaha, waar haal je het vandaan 🙂 .

  Groetjes,
  Jack

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *