Home Gastvissers Stefan, vissen Beerkanaal

Stefan, vissen Beerkanaal

Advertenties

Hoi Peter en visvrienden,

 

Zaterdag 21 januari eens een keer voor wat anders gekozen en wel voor een sessie aan het Beerkanaal. Met een zwakke noordoosten wind en een lekker zonnetje heerlijk toeven en proberen met verre worpen aan de schubben te komen…

 

 

Hoogwater om 14.15 uur en gevist van 12.15-16.15 uur, toen waren mijn 50 pieren van Eagle hengelsport weer op.

Ik ken de stek op zich wel, maar heb hier nog nooit op deze manier gevist, altijd spannend hoe het gaat met eventueel vast zitten en wat er te vangen is. Heb hier vroeger wel op zeebaars gevist en toen de dijk nog dicht was op makreel.

Het water was nog vrij laag toen ik begon en heb in eerste instantie alles beneden neergezet, om 13.30 uur alles weer naar boven, het water kwam iets te hoog…

Vanaf de 1e worp had ik regelmatig beet, de oogst was kleine wijting, niet onwijs veel, maar regelmatig beet en iedere draai wel een visje, soms 2.

 

 

Kijk, in deze tijd moet je niet met al te hoge verwachtingen gaan vissen, vind ik, maar ben altijd weer blij als de beet er een beetje in zit, wat dan ook.

Een scharretje kwam ook nog even kijken, in ieder geval ook nog wat afwisseling.

 

 

Je staat hier te vissen met een mooi uitzicht op de industrie en schuin aan de overkant de containerterminals van de Maasvlakte.

Bijzonder vond ik het, dat er zeer regelmatig hele kleine zeesterretjes en slikzagertjes mee naar boven kwamen tussen de klapankers die regelmatig niet uitgeklapt waren.

Het stroomt hier zeker wel, maar niet erg hard en de bodem is dus erg rijk aan voedsel voor de vissen en de krabben, waar ik er trouwens ook enkele van ving.

Ik zal hier met oostelijke wind vast nog wel eens terug komen.

 

 

De wijtingen waren tussen de 18 en 27 cm. Heb ze niet geteld, maar het waren er genoeg, sommigen hebben het overleefd, de meeste niet, ik ving nog een 2e scharretje bij, denk dat er hier bij een langere sessie vast ook wat grotere tussendoor lopen net als bot en steenbolk hier ook te verwachten moet zijn.

Het is hier goed diep, veel lijn bij geven dus, ik denk wel zeker 25 meter diep. Vast heb ik niet gezeten gelukkig, alleen 1 net nieuw gemaakte geclipte onderlijn afgegooid helaas.

Heb gevist met de bekende afhouders, wapperlijntjes en geclipte wapperonderlijn en zodoende dus ook flink in afstand gevarieerd, het maakte niet heel veel verschil in vangst, 70/80 meter of 100/110 meter (naar schatting) het resultaat was hetzelfde.

Al met al een leuke kennismaking met een nieuwe stek.

 

Met vriendelijke visgroeten en tot de volgende.

Stefan Groenheide

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > januari 21, 2023

  Antwoord

  Hey Stefan, prachtig verslag van jou op een voor jou nieuwe stek! Heb er zelf ook lang geleden gevist, toen de paling nog vrij was om mee te nemen, toen een topstek, vele dikke palingen in de nazomer, met als bonus maatse baars en mooie tong in het donker en niet te vergeten de maatse gullen die er altijd bijzaten. de stek staat idd bekend dat je er moet vissen met oostelijke wind die je dan in de rug hebt, maar wij visten er gewoon met zw wind en dan kwam je net over de rand van het diepere en dat was genoeg, al had je soms een vastloper.
  Ik weet niet of je er nog steeds met de auto op kunt?
  Denk dat de baars vangsten daar nog steeds redelijk zijn in de zomer.

  Groetjes Peter

 2. Nico > januari 22, 2023

  Antwoord

  Hoi Stefan. Leuk dat Jij een nieuwe stek heb gevonden om het daar eens uit te proberen. En daar zeer mooie foto’s van heeft gemaakt .En ook met een leuk verslag er bij en met verschillende vissen er op top. Dus voor een volgende keer heel veel succes toegewenst dan.

  Groetjes Nico.

 3. Eldert > januari 22, 2023

  Antwoord

  Ha Stefan
  Je hebt de kou weer getrotseerd om weer een visje te vangen. Goed bezig man. Een leuke stek om te zien en zeker met de reactie van Peter, dan moet dit gewoon een hele super stek zijn. Dat de vis nu niet groot is dat is algemeen bekend . Maar je hebt de toppen in ieder geval weer zien bewegen. En dat kan ik niet zeggen . Bij mij staat het allemaal even in de pauzestand . Maar ook als gevolg van .
  Succes de volgende ronde ,
  Groeten , Eldert

 4. ies > januari 22, 2023

  Antwoord

  Hey Stefan, ja is een heerlijke stek, ben er vorig jaar nog geweest om mijn zoon te laten oefenen met mijn auto. Ik heb toen naar het hek gegaan om met behulp van het hek naar beneden te komen. De plek waar het Hartelkanaal het Beerkanaal inkomt noemden we vroeger de gullenbocht vanwege het voedselrijke gedeelte was ontstaan door dat voedsel uit het relatieve ondiepe hartelkanaal daar in het diepere water zonk. zomers een heerlijke stek voor zeebaars en harder(behalve dit jaar, hier werd in de regio weinig zeebaars gevangen) Met mijn ongemakken kan ik zelfs daar niet meer naar beneden komen, dus daarom zie je mij er niet meer. alleen het plekje waar het zitje staat wil je nog wel eens vast komen te zitten. Als je vanuit de Rijksweg naar rechts gaat kom je op het ( naar mijns inzien mooiere gedeelte van het Beerkanaal) waar je ook s’nachts leuk kan staan met de verlichtng op het hek (roeiershaven met heli) Maar je hebt er weer een machtig mooi verslag met Foto’s van gemaakt wat mijn hart weer deed opspringen en ik gelijk in een nostalgische bui weg droomde. Succes gewenst met je volgende sessie, maar vrees dat de vis nu klein blijft.
  Groetjes Ies

 5. Leen > januari 22, 2023

  Antwoord

  Hoi Stefan
  Weer een leuk verslag van een paar visjes en mooie foto’s
  Het lijkt me wel een klim om beneden te komen
  Helaas lukt mij dat niet meer
  Overal waar ik lees blijkt dat het nog niet erg wild is
  Wat ik-wel vreemd vind is dat bij IJmuiden zo nu en dan volop gul word gevangen en hier helemaal niks
  Groetjes.leen

 6. Henry > januari 22, 2023

  Antwoord

  Hallo Stefan,
  Een mooi verslag van je visavonturen aan het Beerkanaal. Toch deze sessie verschillende soorten vis aan de haak kunnen slaan en bovenal gewoon kunnen genieten van ’t zonneke en de wind in de rug, daar doen we het allemaal toch voor. Waarschijnlijk vis je ook maar met 2 haakjes op de lijn, vier uur vissen met slechts 50 pieren krijgen wij niet voor elkaar of je moet telkenmale je aas ongeschonden terug kunnen gebruiken en dat was bij jouw met de toch verschillende rammels zeker niet het geval. Ook wij hebben heel lang geleden op deze stek gevist, toentertijd werden hier inderdaad mooie dikke gullen gevangen. Al met al, je hebt het nieuwe jaar weer op ’n leuke manier ingewijd, ik zit nog steeds voor de houtkachel maar daar kun je helaas geen visjes vangen!!!. Veel plezier en natuurlijk meer maatse vis bij je volgende visserij.
  Groetjes,Henry

 7. Jack jozen > januari 22, 2023

  Antwoord

  Hoi Stefan.
  Je hebt er weer een prachtig verslag van gebreid ja dit is wel een mooie stek een paar jaar geleden heb daar eens gezien die met zun drieen meer als 50 zeebaarzen vongen. Het is wel een vrij hoge kant maar Henry en ik nemen altijd een rolletje vloerbedekking das gemakkelijk maar je hebt weer mooi kunnen genieten en rammelende toppen gehad dat is toch super wij hebben besloten om nog effe te wachten hier is het weer heel anders als daar ik kan bij mij de straat nog niet van het ijs en de sneeuw maar door zo,n verslag geniet ik ook achter de kachel .

  Heel veul groetjes Jack.

 8. Stefan Groenheide > januari 22, 2023

  Antwoord

  Iedereen bedankt voor de leuke reacties, waarom weet ik niet, ik had verwacht hier alleen te staan, maar dat was zeker niet het geval, zegt misschien iets? Henry, ik kreeg om 13.45 uur gezelschap en toen hebben we meer staan kletsen als actief vissen, misschien daarom dat ik wat langer over het aas kon doen. Peter en Ies, je kan er inderdaad nog met de auto komen, ideaal, echter ben er vrij zeker van dat de stek naast het haventje (vanaf de rijksweg rechtsaf) niet meer toegankelijk is.

 9. Hugo > januari 22, 2023

  Antwoord

  Hoi Stefan,
  Lijkt mij inderdaad een mooie stek om zeker nogmaals te bezoeken,Voor mij een onbekende stek, toch weer mooi wat vis gevangen bij een lekker weertje. Ben jij woonachtig daar in de buurt, bij mij altijd een probleem als ik een paar uurtjes wil gaan vissen. De kust van België en Nederland liggen allebei op een 130 km van bij mij thuis. Daarom maak ik er altijd een lange sessie van. Succes bij je volgende trip.
  Groetjes Hugo

 10. Peter(fishguppy) > januari 23, 2023

  Antwoord

  Ha Stefan, had al iets gehoord een paar jaar geleden, dat het stuk tussen de heli en het Tenessee haventje, niet meer bereikbaar met de auto is en ook niet meer toegankelijk is om te vissen, waardoor er weer een topstek verloren is gegaan. De meeste stekken gaan verloren doordat vissers hun afval zoals plastic verpakking van onderlijnen, bierblikjes etc achter laten op de visstek in plaats van ze te deponeren in de vele aanwezige vuilnisbakken op of rond de visstekken, eeuwig zonde, ze komen nooit meer terug. Ook gaan er visstekken verloren door wijzigingen in de bestemmings plannen van de havens Rotterdam. Vissers of vuilmakers, denk na bij wat je doet!
  Grtjes Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *