Home Gastvissers Luc en Greg, Haai en Tong op de Oosterschelde

Luc en Greg, Haai en Tong op de Oosterschelde

Advertenties

Hoi Peter,

Eindelijk, na weken was het weer zover. We planden afgelopen zaterdag 11/06/2016 een nachtje tongvissen in de voordelta maar door het onstabiele weer verkozen we liever om het opgaande tij, in de vooravond, op de Oosterschelde te gaan bevissen. Het doel was een tongetje proberen te vangen. Met het laatste afgaande tij, 14u30, varen we richting kering en doen eerst een taludje waar ik een paar weken terug al een paar mooie scharren en nog een wijtinkje had kunnen vangen . Nog voor het keren van het tij vangen we al snel doubletten en tripletten met soms mooie dikke scharren , de meesten tussen 22 en 24 centimeter met af en toe eentje tussen 24 en 31 cm . Ik behoud enkel de + 24 cm . Jammer genoeg was ik mijn fototoestel vergeten. Ik zie ondertussen een bekende voorbijvaren, Kevin was in de ochtend wezen vissen buiten de kering. Als de stroming van het opkomend tij er in komt besluiten we op een tongstekje te verkassen. Hier vangen we eerst nog wat ondermaatse schar en het is Greg die de eerste mooie aanbeet krijgt. Ik gebaar dat hij beter kan inhalen wat ik herkende de wel bekende aanbeet van een hondshaaitje. En ja, ik had gelijk en wat was hij fier als hij hem kan landen. Hij krijgt het idee om toch een foto te maken met zijn GSM om thuis te kunnen pronken. Achteraf blijkt dat ding nog mooie foto’s te nemen ook, gelukkig maar. Na de release , Greg was nog aan het beazen, was het mijn beurt en een gladde gevlekte haai van 90 cm komt aan boord.

Luc en Greg, Haai en Tong op de Oosterschelde

Luc en Greg, Haai en Tong op de Oosterschelde

Luc en Greg, Haai en Tong op de Oosterschelde

Nadien is het weer de beurt aan Greg, hij vangt zijn eerste tong van het seizoen in doublet met, …. jawel een gelijkaardig exemplaar gevlekte gladde haai. Maar bij het scheppen zit ik verstrikt in zijn bovenste haak en geraak niet onder de vis en veroorzaak hierdoor draadbreuk en foetsie haaitje weg. Nadien vangen wel elk om beurt wel wat tong . Ik een doublet en Greg vangt de grootste van de dag.

Luc en Greg, Haai en Tong op de Oosterschelde Luc en Greg, Haai en Tong op de Oosterschelde

Luc en Greg, Haai en Tong op de Oosterschelde Luc en Greg, Haai en Tong op de Oosterschelde Luc en Greg, Haai en Tong op de Oosterschelde

Even later gaat mijn hengel volledig krom staan te bonken en na een wel hevige dril, en verstrikt in de dyneema van mijn tweede hengel, kan Greg met veel moeite met eigenlijk een veel te kleine schepnet voor mij een nieuwe PR gladde haai van 102.5 cm landen . Goed voor een dikke 5.5 kg .

Luc en Greg, Haai en Tong op de Oosterschelde

Luc en Greg, Haai en Tong op de Oosterschelde

Luc en Greg, Haai en Tong op de Oosterschelde

Luc en Greg, Haai en Tong op de Oosterschelde

Luc en Greg, Haai en Tong op de Oosterschelde

Greg mag er ook even mee op de foto en wat ben ik blij dat hij het overleeft en weer lekker kan zwemmen want we hadden wel heel wat pruts en knipwerk nodig om hem te bevrijden uit mijn lijn. Weer een spoel dyneema naar de haaien :(. Dat is nu eenmaal het nadeel vaan haaivissen. Als de stroming er dan uit gaat, het is dan 21u15, keren we richting haven en keren huiswaarts met 8 maatse tongen en een 14 tal mooie dikke scharren. Wat was het weer fijn om op het water te vertoeven, niet te warm, windstil en droog tot we in de haven aanmeerden.

Groeten Luc.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

5 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juni 20, 2016

  Antwoord

  Hey Luc en Greg, wat een super onderlijnen, he?
  Mooi gedaan en je hebt ook mijn PR verbroken, met welgeteld een halve cm, maar is van 1980 geleden, vanuit Ouddorp, met een collega zijn boot.
  Chappeau mannen!

  Groetjes Peter

 2. jack > juni 20, 2016

  Antwoord

  Hoi Luc wat een mooie visavond we noemen jou voortaan de Haaientemmer ,hij was ook groter als mijn record dat was 96 cm vanuit de kant maar al bij al heb je toch weer een fijne visdag gehad het kopje leeg gemaakt .gr

 3. Nico > juni 20, 2016

  Antwoord

  Hallo Luc en Greg. Wat een prachtige vis dag hebben je beleefd mooi verslag en ook met leuke foto”s er bij.

  Groetjes DeZeehondentemmer

 4. Greg > juni 20, 2016

  Antwoord

  Luc

  Het was inderdaad een zalige visdag. Zowel het weer als de visvangst maakten er een super dagje van! Kijk al uit naar de volgende alleen zal ik u dan niet de grootste haai laten vangen!

  Grts

 5. Luc > juni 21, 2016

  Antwoord

  Hey beste vrienden,
  Bedankt voor de reacties.
  Het was idd een prachtige dag.
  En Peter, ik gebruik eigenlijk geen andere onderlijnen meer.Top hé.
  Groeten,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *