Home Bootvis verslagen Tongvissen met Frank

Tongvissen met Frank

Advertenties

 

Vrijdag was mijn voet al flink geslonken en de pijn een stuk minder, dus ik wilde wel eens gaan vissen, veel te lang geleden! Mijn beste makker, Frank, had er wel oren naar en als hij mij nu op kwam halen, was het auto rijden ook niet nodig. Rond 19.00u was Frank bij mij en ik had uit voorzorg grote laarzen meegenomen en een uur later staan we voor het eerst samen op mijn boot en kan het feest beginnen. Het getij was niet echt denderend, doodgetij en rond middernacht hoogwater. Tegen 9 uur zijn we ter plaatse en ankeren nauwkeurig op mijn coordinaatjes. Frank heeft nog steeds dezelfde jas als in 2005 in Langeland, met gevoelstemperatuur -25, dus zal wel lekker warm zijn?

Tongvissen met Frank

Dan kan het vissen beginnen, we hebben grote leeglopers en kleine zagertjes, als aas. Al snel zie ik aan mijn zijde klapperende toppen en ik vang een doublet schar.

Tongvissen met Frank

Frank vangt een kleinere, maar het is toch vis.

Tongvissen met Frank

Het is nog niet echt donker, zelfs nog gewoon licht, als de eerste maatse tong zicht aanmeld bij mij. Lekker zittend in de stoel, kan ik de vis binnendraaien, ideaal zo’n boot!

Tongvissen met Frank

Ik vang ook nog een ondermaatse en dan ineens een mooie klap en mijn eerste doublet van vandaag is een feit, terwijl het aan Frank zijn kant nog rustig is.

Tongvissen met Frank

Maar die rust is gauw verstoord, als Frank zijn eerste vangt.

Tongvissen met Frank

Hij is blij met het formaat tong.

Tussen 22.30 en 23.30u is het een gekkenhuis, veel vis, mooie schar en tong, maar veel tongetjes te klein en retour, maar ook wel enkele keepers!

Tongvissen met Frank

Frank is ook aan het draaien en roept amaai, wa hebbe kiek nu, die gaat zwaar! Dan komt er een vlaai boven.

Tongvissen met Frank

Dat is de eerste serieuze vlaai die ik dit jaar zie en dan roep ik al gauw, die is meer dan 45 cm!

Tongvissen met Frank

Tongvissen met Frank

Na meting blijkt hij de 41cm te overschrijden, terwijl hij net op krult, maar toch een mooie dikke tong en die Frank wat is tie blij, hij praat honderd uit, met zijn eigen boot 5 jaar geleden, nooit tong gevangen, nooit geen grote, dus al zijn records sneuvelen vandaag en dat maakt mij blij!

Tongvissen met Frank

Frank is blij en ik mag de kleinere vangen.

Tongvissen met Frank

Dan nog een doubletje, van mini en maxi!

Tongvissen met Frank

Frank heeft de smaak te pakken en vangt weer een mooie tong.

Tongvissen met Frank

Dan valt de stroming ineens weg en totaal geen beet meer en er steekt een licht briesje op vanuit het oosten, wat de boot vlug op het afgaand getij doet keren, maar hij blijft licht zwenken, omdat de stroming er niet in komt en kort na de kentering besluiten we op te ruimen, ik wil mijn poot niet over belasten en we hebben genoeg vis en met het opruimen vangt Frank weer een maatse tong en dan hebben we er 16 om mee te nemen, wat nog niet slecht is op een goede 2 uur in het donker!

Tongvissen met Frank

Ik ruim de spulletjes op en Frank gaat aan de gang met de dekzwabber.

Tongvissen met Frank

Als ik hem zo bezig zie, denk ik toch dat hij de verkeerde opleiding heeft gekozen!

We varen terug en roepen de sluis wachter op en varen naar binnen en leggen de boot aan de steiger en laden de spullen in de auto en rijden terug en blijven nog een tijdje navissen onderweg.

Dit was een topavond en wat een Kick-of voor Frank! We hadden er ongeveer allebei de zelfde aantallen, maar Frank heeft de grootste exemplaren. Bij thuiskomst blijk ik de sleutels van de boot vergeten te zijn, zitten waarschijnlijk nog op de deur, of contact?

Mijn poot heeft zich verbazend goed gehouden, zwelt niet meer op, alleen nog een beetje pijn bij een verkeerde beweging! Wat goede medicatie en rust allemaal kunnen doen!

Tot de volgende,

groetjes Peter

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

6 reacties

 1. zeehondentemmer > mei 28, 2014

  Antwoord

  Hoi Peter en Frank. Wat was het leuk voor jullie twee dat je er samen op uit bent geweest.En dan toch ook weer een maaltje tong heb gevangen.Maar dat kan ik wel aan jullie twee over laten.Mooi verslag van je Peter en ook de foto”s zien er klasse uit.

  Groeten Nico

 2. henk willems > mei 28, 2014

  Antwoord

  hoi peter en frank
  mooi verslag met leuke foto,s

  toch een goed maaltje tong gevangen
  fijn dat je poot het goed gehouden heeft
  is dan toch fijner vissen zo

  groet henk een van de drie limburgers

 3. FrankVis > mei 28, 2014

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Wat een fantastische tongtrip.
  Die jas brengt me geluk bij het vissen?
  Kwestie van bijgeloof geloof ik.
  En bootje vuil maken is bootje poetsen.
  Nu maar hopen dat je voet het hout .
  groetjes FrankVis

 4. Johan het (loze) vissertje > mei 28, 2014

  Antwoord

  Hey mannen.

  Schitterende foto’s en verslag. Het valt op dat de tongen al best groot zijn voor dit tijdstip. Toch weer kunnen genieten van een goede vangst samen.

  Gr.

  Johan het (loze) vissertje

 5. Paul de Zwaan > mei 28, 2014

  Antwoord

  Prachtig verslag, vooral de uitdrukking of Franks zijn gezicht als hij die grote vangt 🙂 Stijf van de adraline 🙂 heel mooi in beeld gebracht!

 6. Luc > mei 28, 2014

  Antwoord

  Hoi Peter en Frank.

  Alweer bingo. Mooie succesvolle tongsessie in een paar uurtjes tijd. En met Frank zal je u zeker niet verveeld hebben :).
  Mooi verslagje met leuke foto’s. Ook goed dat je voet aan de beterhand is.
  groeten,
  Luc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.